23-01-2023

Snima se film o Majklu Džeksonu

Pokojni pop pjevač Majkl Džekson biće u fokusu novog biografskog filma o jednoj muzičkoj zvijezdi. Film pod nazivom "Majkl" u produkciji studija Lajonsgejt režiraće Antoan Fukva, prenosi Holivud Riporter.

Snima se film o Majklu Džeksonu | Radio Televizija Budva

Majkl Džekson (Foto:Profimedia)

Prvi filmovi u mojoj karijeri bili su muzički spotovi i još uvijek osjećam da je kombinovanje filma i muzike veliki dio moje kreativnosti", rekao je Fukva u izjavi.

"Za mene ne postoji muzički izvođač sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem Majkla Džeksona. Gledanjem njegovih spotova poželio sam da ih i sam pravim. Njegova muzika i te sekvence su dio mog artističkog DNK, a priliku da ispričam njegovu priču na ekranu uz njegovu muziku nisam mogao da odbijem", dodao je reditelj filma "Training Day".

Majkl Džekson je umro 2009. godine u pedesetoj godini.

Prema navodima iz studija Lajonsgejt, film će se pozabaviti svim aspektima Džeksonovog života, iako je nejasno kako će se film pozabaviti brojnim kontroverzama u vezi sa pokojnom muzičkom ikonom, s obzirom na to da je film snimljen u saradnji s osobama koje su negirale da postoji osnov da je zlostavljao djecu.

Nije precizirano ko bi mogao igrati Džeksona, poznatog između ostalog i po izbjeljivanju svoje kože.