17-08-2020

SNP Budva: Pripadnici obezbjeđenja grubo povrijedili aktivistu i člana koalicije "Za budućnost Budve"

Iz OO SNP Budva saopštili su da se jutros, prilikom još jednog pokušaja ulaska u zgradu Opštine Budva, desio incident u kojem su pripadnici obezbjeđenja grubo povrijedili aktivistu i člana koalicije "Za budućnost Budve" D.K.



"Ovom prilikom su Marko Carević, predsjednik Opštine Budva, i Krsto Rađenović, predsjednik Odbora SNP Budva, pokušali da uđu u zgradu Opštine i da pristupe svojim radnim mjestima, tj. da obave ono što je u opisu posla odbornika, ali su bili još jednom spriječeni", istakli su iz ove partije.

Oni najoštrije osuđuju postupke onih koji su, kako smatraju, okupirali našu opštinu i, prema njihovim riječima, na neprimjeren i primitivan način sprovode represiju nad opozicionim predstavnicima i građanima Budve.

"Ne može se govoriti o demokratiji i prosperitetu u zemlji u kojoj se dešava da privatno obezbjeđenje nelegalne i nelegitimne vlasti uskraćuje građanima osnovna prava. No, to će trajati još desetak dana. Toga su svjesni i u OKG DPS i njihovim satelitima, pa je i njihov odgovor zbog toga baš ovakav – kukavički", zaključuje se u saopštenju.