22-07-2020

Solar Suntree: Neobični punjač u obliku bambusovog drveta

Savremeno doba dovelo je do višestruke upotrebe uređaja koji zahtjevaju punjenje. Svi ovi gedžeti koji rade uz pomoć punjača, olakšavaju nam svakodnevno veliki broj poslova i čine život ujedno zanimljivijim, a gotovo da svaki član domaćinstva ima minimum dva uređaja koja koristi redovno, a kojima je u prosjeku svaka dva dana potrebno punjenje.

Solar Suntree: Neobični punjač u obliku bambusovog drveta | Radio Televizija Budva

Uobičajeni punjači djeluju pomalo neugledno, naročito ako su na istom konektoru priključena po dva ili tri uređaja. Ali, ne i ovaj. U pitanju je inovativni Solar Suntree punjač, koji istovremeno može da napuni više različitih uređaja, piše Avaz.ba.

On predstavlja vrlo kreativnu alternativu standardnim punjačima. Čak devet solarnih panela raspoređenih poput lišća na granama stabla od bambusovog drveta, služe za brzo i efikasno punjenje uređaja poput telefona, tableta, ipod-a i slično. Do ideje o kreiranju ovog solarnog punjača došlo se posmatranjem biljaka koje se pune gorivom uz pomoć fotosinteze.

Osim što je vrlo koristan, on izgleda i vrlo privlačno na radnom stolu ili bilo kojoj drugoj površini.

Solar Suntree sadrži USB ulaz i izlaz, kao i mini USB kabl. Korisnicima je dostupan u svjetlijoj i tamnijoj varijanti, što znači da ga sa lakoćom možete uklopiti u svoj enterijer.

Metafora života kroz Sunčevu svjetlost savršeno se uklapa u Suntree koncept. Potrebno je samo da ga ostavite na Suncu da se napuni, a potom da datu energiju iskoristite za punjenje vaših uređaja.