16-06-2014

Specijalna zahvalnica Srbije kompaniji Montenegrostars

Kompanija Montenegrostars dobila je specijalnu zahvalnicu države Srbije, koja je danas uručena suvlasniku hotelske grupe Žarku Raduloviću.

Specijalna zahvalnica Srbije kompaniji Montenegrostars | Radio Televizija Budva

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac uručio je Raduloviću zahvalnicu u hotelu "Splendid" za humanitarnu pomoć koju je ta kompanija, kao i članice Crnogorskog Turstičkog Udruženja, čiji je Radulović predsjednik, uputila poplavljenim područjima u Srbiji.

Dan nakon što je susjede zadesila katastrofalna serija poplava Komanija Montenegro stars hotel group iz Bečića i Mesna industrija Franca iz Bijelog Polja, poslale su 10 tona vode u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, kao i po kamion hrane kao prvu pomoć ugroženim. Danima nakon toga članovi Crnogorskog turističkog udruženja prikupljali su novčanu pomoć koja je preko Crvenog krsta uplaćena ugroženima, kaže se u saopštenju PR službe kompanije Montenegro stars hotel group.

„Ljudi iz Crne Gore su pohitali odmah u pomoć, na početku krize kada je bilo najteže. Ponavljam, zaista sam impresioniran jer je ova situacija pokazala da nesreća ne poznaje granice i takođe da granice ne poznaju ljudska solidarnost, humanost i požrtvovanje“, istakao je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

On je istakao da procjene pokazuju da je direktna šteta oko milijardu dolara a indirektna dvije, te da poslije kriznog perioda slijede period obnove, razvoja i stvaranje uslova za ulaganje i zapošljavanja.

Bingulac je kazao da će sva pomoć koja će stići u Srbiju će otprilike pokriti 20 odsto direktne štete.