18-06-2014

Splendid dograđuje dva sprata

Hotelska grupa Montenegro stars, vlasnik hotela Splendid, dostavila je Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj opštine Budva zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju bečićkog hotela.

Splendid dograđuje dva sprata | Radio Televizija Budva

"Želimo da nadogradimo dva sprata u dijelu hotela gdje je velnes. U pitanju je oko hiljadu kvadrata, gdje bismo dogradili deset do 12 apartmana", rekao je za Dan suvlasnik Splendida Žarko Radulović.

Opštinski sekretarijat je zahtjev Montenegro stars grupe proslijedio Ministarstvu održivog razvoja, koje bi u narednom periodu trebalo da odluči o zahtjevu kompanije koja je registrovana u Budvi.

Hotel Splendid je izgrađen 2007. godine, a u njegovu izgradnju je uloženo preko 150 miliona eura. Glavni izvođač radova na hotelu bio je budvanski Trejdjunik.

Radulović je vlasnik 15 odsto dionica firme Montenegro stars, dok je 85 odsto dionica u vlasništvu firme Levit fajnens Montenegro iz Budve, čiji je osnivač Viktor Ivanenko.

Predsjednik Borda direktora Montenegro stars grupe je Vladimir Zajčenko, dok su članovi Radovan Radoman, Ljudmila Ivanenko, Ekaterina Gromadina i Nadežda Ivanenko. Izvršni direktor je Milan Vuković.