22-05-2014

Srcem za vedro nebo i osmijeh

U humanitarnoj akciji “Srcem za vedro nebo i osmijeh”, koju je organizovala humanitarna organizacija “Pomoć u srcu“ uz podršku Mega prometa i Opštine Budva, prikupljeno je 35 paleta različite vrste robe, u vrijednosti oko 13 000 eura, ili izraženo u količini, oko 15 tona.

Srcem za vedro nebo i osmijeh | Radio Televizija Budva

Prikupljeno je 1.700 litara vode, 600 litara ulja, 1.200 litara mlijeka, 3.000 kilograma konzervirane prehrambene robe, 200 kilogramna šećera, 50 paketa vlažnih maramica, 220 paketa pelena za djecu, 70 paketa raznih sokova, 40 paketa eurokrema, kao i određena količina odjeće i obuće koju su donirali građani.

"S obzirom na veliki broj humanitarnih akcija koje su organizovane ne samo u Budvi, nego i u cijeloj Crnoj Gori, veoma smo zadovoljni odazivom građana i pomoći koju su donirali. Posebno se zahvaljujemo preduzeću Gugi commerce, koje je obezbijedilo dva šlepera sa ljudstvom, koja su već danas krenula sa robom, jedan u Bosnu i Hercegovinu (krizni štab Opštine Doboj), a drugi u Srbiju (Beograd, krizni štab u Kombank Areni). Kompanija Mega promet, je takođe kao ličnu donaciju kompanije, obezbijedila količinu robe u vrijednosti od 11.000 eura za ugroženo stanovništvo Srbije i Bosne i Hercegovine. Opština Budva je takođe dala veliku podršku i obezbijedila neophodna sredstva za put", naveli su Kaluđerović i Radović.