06-02-2020

Stanovnici Dubovice nezadovoljni međukomšijskim odnosima u naselju

Mještani naselja Dubovica već duži vremenski period suočavaju se sa problemom kako kažu međuljudskih odnosa u svome naselju.

Stanovnici Dubovice nezadovoljni međukomšijskim odnosima u naselju | Radio Televizija Budva

Naša sugrađanka i mještanka ovog naselja obratila se Portalu RTV Budva, kao servisu u službi građana, porukom u kojoj je naglasila, da voli životinje, ali da naravno više voli djecu te da je nažalost u situaciji u kojoj mora da bira.

Ona je istakla da se ovo budvansko naselje nekada moglo pohvaliti kvalitetnim međukomšijskim odnosima, sređenim zgradama, ulazima i dvorištem za koje su kako kaže stanari kupili sadnice drveća i cvijeća od lično svojih sredstava.

Ovo naselje se kako navodi sugrađanka, moglo pohvaliti i sjajnim podmlatkom koji se tu družio, igrao i odrastao, a danas kako navodi u svojoj prouci u Dubovici ćete rijetko čuti zvuk lopte, zvono bicikla i dječiji glas, iako Bogu hvala djece ima puno, istakla je.



Problem je kako nam je kazala to što djeca iz ovog naselja odlaze u druga naselja, na druga igrališta, vrijeme provode zatvorena u kući ili sa roditeljima odlaze tamo gdje kako navodi neće proživljavati stresove od pasa lutalica koje okuplja jedna od komšinica iz istoimenog naselja.

Zabrinuta sugrađanka navodi i to da pomenuta komšinica djecu nerijetko počasti salvama kletvi ako se odluče da se od njenog čopora pasa odbrane na bilo koji način.



"Mogla bih do sjutra da vam opisujem neprijatne i po djecu traumatične sitaucije. Pomenula bih i bezbroj inicjativa koje smo pokretali za sređivanje dječijeg igrališta u našem naselju. Neka druga igrališta su po tri puta sređivana, a naše još nije došlo na red! Nekako ne mogu da se pomirim sa činjenicom da svi imaju veća prava od naše djece, a u našem slučaju to je istina! Već su vam se obraćale moje komšije, očajna majka maloljetnog djeteta, a evo i ja sam odlučila da pokušam, u nadi da ćete oparvadati moja očekivanja unaprijed vam se zahvaljujem" navodi se u poruci sugrađanke.

Ovaj članak smo odlučili da objavimo na našem Portalu u nadi da će psi biti zbrinuti na adekvatan način, te da će se djeca vratiti na igrališta, a da će stanovnici ovog naselja moći bezbrižno da funkcionišu u istom.