31-10-2023

Stari grad Budva prvi na listi najpopularnijih 50 Instagram lokacija u Crnoj Gori

Stari grad Budva odnio je titulu “Mister Popularnosti” u istraživanju sajta GetByBus.com - platforme za pretragu i kupovinu autobuskih karata sa sjedištem u Splitu. Ova platforma sprovela je istraživanje najpopularnijih 50 Instagram lokacija u Crnoj Gori, a Stari grad se našao na prvom mjestu sa 1,682,234 hashtagova.


Foto: GetByBus.com

"Sa svojim uskim ulicama, dobro očuvanom srednjovjekovnom arhitekturom i venecijanskim uticajima, Stari grad Budva pravo je putovanje kroz vrijeme. Kaldrmisane uličice grada obložene su buticima, galerijama i restoranima, nudeći mješavinu kulture i modernog života. Istraživanje istorijskih znamenitosti poput Citadele ili jednostavno šetanje njenim očaravajućim ulicama samo su neke od stvari koje možete raditi. To je mjesto gdje duhovi prošlih stoljeća odjekuju kroz svaki kamen, pozivajući vas da zaronite u priče i kulturu ovoga obalnog blaga!", navodi se u članku sa sajta GetByBus.com.

Kada su lokaliteti u Budvi u pitanju, na trećem mjestu liste našla se plaža Sveti Stefan, a tu su takođe i plaža Mogren, Bečićka plaža, plaže Kamenovo, Trsteno, Buljarica, Jaz, Ploče, Lučiće, Perazića do i Petrovačka plaža.

Kao zaseban hashtag izdvaja se i područje budvanske rivijere, a na spisku su uvršteni i ostrvo Sveti Nikola i diskoteka "Top Hill".

"Zemlja veličanstvenih planina, kristalno čistih voda i neodoljive mješavine kultura – Crna Gora je mala zemlja koja ostavlja velik uticaj na mnoge putničke snove. Na mjestu gdje su pogledi jednako spektakularni kao vaši omiljeni filteri, može biti teško razabrati što je stvarno dostojno Instagrama, ali zato smo mi tu da pomognemo!

Dakle, dragi influenceri (i svi oni koji se tako osjećaju), uzmite svoj fotoaparat i smisao za avanturu jer ovo je putovanje na kojem vam neće trebati nikakvo dotjerivanje – prirodna ljepota Crne Gore obavlja sav posao za vas! Mi smo svoje istraživanje obavili i dobili popis 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Crnoj Gori koje nikako ne želite propustiti", navodi se, pored ostalogu, u tekstu sa platforme. GetByBus.com.

Kompletan tekst možete pročitati na sljedećem LINKU.