30-10-2021

Stevan Mandić objavio novi EP za poznati label Solamente

Naš sugrađanin Stevan Mandić nedavno je izdao novi EP “Magnetic Touch” koji je objavila poznata producentska kuća Solamente iz Napulja. U pitanju je tehno izdanje sačinjeno od tri autorske pjesme. Prva nosi isti naziv kao i EP, a preostale dvije su “Against All Odds” i “The Alchemist’s Dream”.


Foto: Privatna arhiva

Mandić za portal RTV Budva ističe da je osnovna ideja nastala u svega nekoliko dana, dok je rad na novom izdanju trajao duže od jedne godine.

“Sav kreativni i tehnički dio radim isključivo sam, pa sam tako na kraju imao preko 80 verzija svake pjesme, čije su razlike većinom bile frekvencione prirode. Jedini izuzetak je bio vokal na pjesmi “Magnetic Touch” koji je otpjevala Ksenija Gaković”, rekao je naš sagovornik.

Sve tri pjesme pripadaju tehno žanru. Producent iz Budve ističe da je snimanje novih kompozicija teklo bezinteresno. Kako je pojasnio, nije postojala inspiracija koja se može odrediti predmetima i direktnom vezom za takvo stvaranje.

“Ono što je sigurno je da je proces terapeutski i da svaka od tih kompozicija prilikom postizanja sklada stvara osjećaj sreće. Nadam se da će isto to činiti i ljudima koji je budu slušali.”


Printscreen: Facebook/Solamente

Izdavač EP-a je Solamente, poznata izdavačku kuća iz Napulja na čijem je čelu Debora de Luka.

„Do saradnje je došlo “online” putem jer u današnje vrijeme interneta, a i korone, to je najlakši i najbezbjedniji način. Tako da možda nekom drugom prilikom odem u posjetu”, istakao je on.

Mandić odnedavno živi na relaciji Beograd-Budva. Širenje sredine je, prema njegovim riječima, uticalo pozitivno na želju i volju za stvaranjem, a ujedno i na izlaženje iz zone komfora. Kao i u našem gradu, mladi producent sarađivaće sa drugim izvođačima i bendovima, ali će o tome biti više riječi u narednom periodu.

“Sve šta mogu da kažem je da biće interesantan period koji nam dolazi kada je muzika koju stvaram u pitanju, a tako i muzika koju potpisujem kao mastering inženjer”, najavio je naš sagovornik.

Osvrnuo se i na prethodni projekat SUPPLICIA II” na kojem je učestvovao sa numerom “Arts of living”.

“Korona je do sada odložila organizaciju mnogih nastupa ali to nije spriječilo projekat da uspije na drugim poljima. Numera “Arts of Living” je do sada bila na preko 400 playlista računajući samo Spotify plaftormu, što mi je omogućilo da za nepunih godinu dana tu pjesmu čuje veliki broj ljudi”, rekao je Mandić.

Kada je u pitanju EP “Magnetic touh”, izdanje se trenutno ne može poslušati na Youtube serivsu u Crnoj Gori, i to zbog određenog podešavanja kanala na kojem su numere postavljene. Ljubitelji elektronske muzike, nove pjesme mogu pronaći na drugim platformama kao što su Spotify, Deezer, Tidal, Amazon Music, Apple Music, Anghami i druge.


M.S.