08-07-2016

Stopa kriminaliteta u Budvi smanjena za 42 odsto

Bezbjedonosna situacija u Budvi je stabilna, a stopa kriminaliteta smanjena za 42 odsto što predstavlja rekordan podatak u poslednjih nekoliko godina.

Stopa kriminaliteta u Budvi smanjena za 42 odsto | Radio Televizija Budva

Svi sugradjani i turisti u potpunosti mogu da se oslone na službenike Centra bezbjednosti Budva kao i pojačanje u kadrovskoj strukturi koje je pristiglo iz drugih država regiona.

Stanje bezbjednosti u metropoli turizma po svim najznačajnijim parametrima je zadovoljavajuće. Stopa kriminaliteta je u velikoj mjeri smanjena u odnosu na isti period prošle godina, a procenat rasvjetljenja kriminalnih slučajeva je povećan, kazao je Zoran Vučinić, šef kriminalističke policije CB Budva.

Godinama unazad naročito tokom turističke sezone, Budva je bila prepoznata kao mjesto najprofesionalnijih ubistava. Zasada u ovim ljetnjim mjesecima najviše je evidentiranih krivičnih djela iz imovinskog kriminaliteta. Nedavno su razbijene dvije organizovane kriminalne grupe iz Bugarske i Bosne i Hercegovine koje su učestvovale u izvršenju krivičnog djela razbojništva i kradja.

Bezbjednosna situacija u Budvi je stabilna, a narednih dana očekuje se veći broj turista koji se na našem primorju moraju osjećati zadovoljno i sigurno.