06-05-2023

Sud za prekršaje u Budvi: Kazne zbog posjedovanja marihuane i vožnje u alkoholisanom stanju

Zbog posjedovanja marihuane u školskom dvorištu, srpskom državljaninu određen je zatvor u trajanju od 60 dana, dok je Budvanin zbog vožnje u alkoholisanom stanju kažnjen sa 500 eura, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Dana 06.05.2023.godine u hitnom postupku okrivljeni G.S. (1995), državljanin Republike Srbije, rođen na teritoriji Republike Kosovo, sa trenutnim boravkom u Ulcinju, kažnjen je pred sudom za prekršaje u Budvi novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura. On je prethodnog dana u dvorištu OŠ ‘Stjepan Mitrov Ljubiša’ u Budvi lišen slobode od strane policijskih službenika OB Budva, jer je kod njega pronađen pvc zamotuljak sa sadržajem opojne droge marihuana, koja je po navodima optužbe bila namijenjena za njegovu ličnu upotrebu, za koji prekršaj je zakonom propisana novčana kazna u rasponu od 100 do 2.000 eura", naveli su iz Suda.

Kako okrivljeni kao inostrani državljanin nije platio izrečenu novčanu kaznu odmah po izricanju, ista je zamijenjena u kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, na koju je bez odlaganja sproveden u UIKS Spuž.

"Opojna droga je trajno oduzeta i biće predata Upravi policije na uništenje u zakonom propisanoj proceduri", kazali su u saopštenju.

U odvojenom postupku, sud je budvaninu M.S (1992) izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.

"Jer je protekle noći zatečen da u saobraćaju upravlja vozilom u koncentraciji od 1,24 g/kg alkohola u organizmu. Uz kaznu su mu izrečena i 3 kaznena boda, te zabrana upravljanja vozilima u naredna 3 mjeseca", zaključuje se u saopštenju.