25-08-2014

Sudbina Buljarice zavisi od Amfilohija

Projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa u zaleđu djevičanske plaže Buljarica, za koji je zainteresovana katarska kompanija Construction Development Company International (CDCI) iz Dohe, najvjerovatnije neće moći da bude sproveden bez pristanka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Sudbina Buljarice zavisi od Amfilohija | Radio Televizija Budva

Iz Vlade je sredinom marta saopšteno da je CDCI iskazala spremnost da na prostoru od 11 miliona kvadrata izgradi ekskluzivni rizort mješovite upotrebe “Buljarica bay”.

Ipak, 233 hiljade kvadrata zemlje u Buljaričlcom polju, vlasništvo je Mitropolije crnogorsko primorske, kao dobro manastira Gradište, pišu Vijesti.

Vijestima je potvrđeno da su Katarci napravili prvi korak i prije 20-ak dana sastali se sa predstavnicima MPC, kako bi im predočili projekat i šta namjeravaju sa crkvenom zemljom. Sastanku je prisustvovala i advokatica Ana Kolarević, koja je zastupala katarske investitore. Mitropoliji je navodno ponuđeno da postane partner u cijelom projektu, jer bi se samo tako mogao ostvariti, zato što crkva ne prodaje svoju zemlju.

CDCI se vezuje sa izgradnjom luksuznog hotela na nesvakidašnjem vještačkom ostrvu “Pearl Qatar”, jednog od najtraktivnijih rizorta na svijetu.