26-03-2018

Summer Job - odlična prilika za mlade ljude

Sajam sezonskih poslova u turizmu Summer Job 2018 svečano je otvoren danas u Podgorici.

Summer Job - odlična prilika za mlade ljude | Radio Televizija Budva

Sajam tradicionalno organizuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, a održaće se u Kotoru, 28. marta i Bijelom Polju 30. marta.

Prorektorica Univerziteta Crne Gore Đurđica Perović otvorila je danas Sajam i pozvala studente da aktivno učestvuju na Sajmu sezonskog zapošljavanja u Podgorici, Kotoru i Bijelom Polju, uz želju da im to bude prvi korak u prepoznavanju profesionalnih afiniteta.

„Poslodavcima preporučujem studente Univerziteta Crne Gore s obzirom na to da se radi o najvažnijoj, najbrojnijoj instituciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori, potpuno uvjerena da upravo ovdje mogu naći kompetentne kadrove za svoje kompanije“, navela je Perović.

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica posjetili su danas sajam, a prema riječima Nikolića, ovo je odlična prilika za sve mlade ljude koji žele svoja prva radna iskustva da steknu u turizmu.

Da je riječ o dobroj ideji koja je zaživjela u praksi pokazuje trajanje sajma koji iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje”, kazao je Nikolić.

On je dodao da Univerzitet Crne Gore nastoji da, kroz dobru saradnju sa institucijama sistema i privredom, pripremi studente za tržište rada ili za samostalno ostvarivanje svojih poslovnih ideja.

„Od ove akademske godine, stručna praksa je obavezna. Brucošima se pruža prilika da stiču praktična znanja u nekoj od kompanija i institucija koje su naše nastavne baze“, zaključio je rektor Nikolić.

Predsjednica Studentskog parlamenta Univerziteta Sara Arianna Serhatlić je najavila sajam u Kotoru, 28. marta, i Bijelom Polju 30. marta, od 10 do 15 sati, kao i nastavak tradicionalne aktivnosti koja omogućava studentima da steknu praktično znanje, a crnogorskim kompanijama da lakše dođu do kvalitetne Radne snage.