21-07-2021

Suzbijanje sive ekonomije, vanpijačne prodaje i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila u fokusu Komunalne policije

Načelnik budvanske Komunalne policije Darko Čelebić, gostujući u jutarnjem programu TV Budva, kazao je da su fokusne aktivnosti te službe rješavanje problema buke, funkcionisanje taxi prevoza, suzbijanje sive ekonomije i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

Suzbijanje sive ekonomije, vanpijačne prodaje i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila u fokusu Komunalne policije | Radio Televizija Budva

Foto: Printstcreen

Inspektori Komunalne policije Budva tokom ljetnjih mjeseci od Jaza do Buljarice imaju pojačan obim aktivnosti uprkos deficitarnom broju uposlenih.

"Komunalna policija shodno svojim nadležnostima u ovim momentima ima zaista pune ruke posla. Prvenstveno se to odnosi na vanpijačnu prodaju, nepropisno parkirana vozila, pitanje buke, kontrola taksi prevoza i sve ostale naše redovne aktivnosti", kazao je Čelebić.

Nedavno realizovana akcija vanpijačna prodaja i sankcionisanje prodavaca imalo je društveno koristan efekat.

"Ovih dana smo bili skoncentrisani na pitanje vanpijačne prodaje, obilazimo redovno šetališta, pa smo tako u skladu sa našim mjerama preventive i upozorenjima kao i novčanim kaznama koje nijesu bile učinkovite bili primorani i na krajnje represivne mjere oduzimanja robe od strane vanpijačnih prodavaca. Prije nekoliko dana oduzeli smo 300-400 kg voća i ostalih predmeta koji su bili u vanpijačnoj prodaji. Lako kvarljive stvari donirane su Crvenom krstu, a on je dalje dirstribuirao svojim kroisnicima", istakao je.

Na dnevnom nivou pauk vozilo, ukloni 30 do 40 nepropisno parkiranih automobila.

"Svakodnevno vršimo psolove premještanja nepropisno parkiranih automobila zajedno sa ljudima iz Parking servisa, koji nam pružaju asistenciju. Imamo tri pauk vozila, jedno se nalazi u MZ Petrovac, druga dva pokrivaju šire i uže gradsko jezgro Budve", kazao je Čelebić.

Prvi čovjek Komunalne policije pohvalio se dobrom saradnjom sa CB Budva, koji mu u nekim slučajevima pružaju asistenciju kao i u koordiniranoj sradnji sa drugim inspekcijskim službama.