03-02-2021

Sva djeca do šeste godine primaće dječji dodatak

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine života će primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura (što je značajno povećanje) do navršene 18. godine, saopštio je poslanik GP URA Miloš Konatar.


Ilustracija, Foto: Unsplash/Jonathan Borba

On je kazao da je dječji dodatak za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URA, Demokrata, DF-a, SNP-a, Ministarstva finansija i Vlade.

"Ovo je veliki korak za Crnu Goru. Velika stvar za naše najmlađe je postignuta i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju Milojka Spajića i Alekse Bečića", dodao je on.

On je podsjetio da borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su tadašnji poslanici, a sadašnji ministar i potpredsjednik Vlade Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50 odsto veće naknade.

"Poslanici DPS-a tada su glasali "protiv". Činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od najvećih uspjeha Građanskog pokreta URA i svakako moj lično od kada sam u politici. Ponosan sam što ćemo pomoći djeci i roditeljima. Gledajmo u budućnost! Može Crna Gora", poručio je Konatar.


(FOS Media)