27-06-2023

Svečana primo-predaja dužnosti u Rotariju Crne Gore

U subotu, 24. juna Rotari klub Budva prisustvovao je svečanoj primo-predaji dužnosti u Rotariju Crne Gore, koju je sa sve crnogorske klubove ovoga puta organizovao Rotari klub Kotor. Svečanost je održana na kotroskoj Citadeli, a okupila je preko 120 rotarijanaca Crne Gore, Distrikta 2483, evropskih klubova i prijatelja Rotarija.


Foto: Rotary klub Budva

Na zajedničkoj ceremoniji, predsjedničke dužnosti preuzeli su dolazeći predsjednici svih Rotari i Rotarakt klubova u Crnoj Gori: Mia Raičković Račić – Rotarakt klub Podgorica, Milica Anđušić – Rotarakt klub Budva, Filip Radičević – Rotari klub Podgorica, Pero Duletić – Rotari klub Budva, Liridon Tafica – Rotari klub Ulcinj, Vukoman Kljajević – Rotari klub Bijelo Polje, Radan Laušević – Rotari klub Pljevlja i Stevan Milošević – Rotari klub Bar.

Svečanoj ceremoniji su prisustvovali i članovi Distriktnog lideršip tima za Crnu Goru Aleksandar Radojičić, guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora za 2023/2024. i dolazeći guverner Veliša Stamatović za 2025/2026.

Predsjednik RC Budva za 2022/2023. godinu Aleksandar Jovanović predao je lentu dolazećem predsjedniku Peru Duletiću, zahvalivši članovima kluba i Rotari zajednici na saradnji i poželjevši uspjeh u radu dolazećem predsjedniku.


Foto: Rotary klub Budva

Ujedno, ovo je još jedna uspješna godina i za budvanski klub, u kojoj je, pored kontinuirane pomoći zajednici, realizovana još jedna velika akcija na dobrobit grada. Podsjećamo da je učešćem prijatelja iz Rotari kluba Beograd Global, podrškom Opštine Budva i opštinskih preduzeća, podrškom svih crnogorskih Rotari klubova, Rotari klubova Distrikta 2483 i okruženja, brojnih privrednika grada, ličnim donacijama članova i prijatelja RC Budva, RC Budva za Školu za osnovno muzičko obrazovanje Budva prikupio 17.000 evra.

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj-oštrijih humanitarnih izazova u svijetu. Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (Polio-Free World).