06-12-2019

Tabaš: Zastarjela oprema u RTV Budva i naslijeđeni dugovi sada su prošlost

Opština Budva, je nakon prošlogodišnjih ulaganja u tehničku opremu i modernizaciju TV Budva, u skladu sa izdvojenim sredstvima za kapitalne projekte, nastavila sa ulaganjima u našu medijsku kuću, tako da se druga faza investicija uspješno realizuje. Nakon digitalizacije Televizije Budva započet je i proces digitalizacije Radija.

Tabaš: Zastarjela oprema u RTV Budva i naslijeđeni dugovi sada su prošlost | Radio Televizija Budva

"Tehnička služba Radio Televizije Budva je prije mjesec dana započela proces digitalizacije Radio Budve. Nakon eksperimentalnog perioda, Radio Budva se sada može pohvaliti uvođenjem svjetskih standnarda kada je u pitanju kvalitet zvuka i prijem radio signala", kazao je direktor RTV Budva Rade Tabaš.

Ove godine, kako je dodao, uz pomoć kapitalong budžeta uspješno je završen započeti posao u Televiziji, ali je većina sredstava uložena u digitalizaciju Radija.


"Izvršena je nabavka nove tehnike za režiju, studio i trenutno smo u fazi kupovine novih antena koje ćemo postaviti na lokaciji Velji grad, kako bi pojačali radijski signal za Petrovac, Buljaricu i dio budvanske opštine koji gravitira prema Baru", istakoa je Tabaš.

On je, između ostalog, naglasio da je nakon dvije i po godine, od dolaska na mjesto direktora RTV Budva, zadovoljan trenutnom situacijom i onim što se uradilo u prethodnom periodu.

"Zastarjela oprema, dugovi prema dobavljčima, zaposlenima, distributerima, dugovi za komunalne usluge, danas su prošlost, tako da možemo da se pohvalimo sa jednim zdravim preduzećem koje redovno servisira sve tekuće obaveze kao i obaveze preuzete iz prethodnog perioda”, istakao je Tabaš, dodajući da su svemu ovome doprinijeli i zaposleni u ovoj medijskoj kući.


"Htio bih da se zahvalim zaposlenima u RTV Budva koji su svojim radom, energijom i naravno, boljim uslovima rada, uspjeli da vrate Radio Televiziju Budva na medijsku mapu Crne Gore", poručio je Tabaš.

Od kada se ušlo u proces digitalizacije i nabavke opreme emitovanja programa u skladu sa visokim standardima zahvaljujući izdvajanjima iz opštinskog kapitalnog budžeta, danas pričamo o savremenoj medijskoj kući koja je, prema njegovim riječima, spremna da odgovori na sve tehničke izazove 21. vijeka, podsjećajući da je TV Budva, jedina lokalna medijska kuća u Crnoj Gori koja uživo prenosi zasijedanje lokalnog parlamenta.


Za modernizaciju i opremanje Radio Televizije Budva, Opština je iz kapitalnog budžeta izdvojila 200.000 eura, od čega je, za izradu glavnog projekta Radio Televizije, koja je planirana na novoj lokaciji, na poslednjem spratu zgrade Akademije znanja, odvojeno 50.000 eura.