04-10-2022

Tajić: Male kazne u Budvi podstrek da se Odluke o komunalnom redu ne poštuju

Posao koji obavlja Komunalna policija u Budvi nije lak, dvadesetak ljudi konstatntno raspoređenih na terenu nedovoljno je da bi se ispratile sve radnje i aktivnosti građana, a koje nijesu u skladu sa Odlukom o komunalnom redu.

Tajić: Male kazne u Budvi podstrek da se Odluke o komunalnom redu ne poštuju | Radio Televizija Budva


Foto: Portal RTV Budva

"Komunalna policija trebalo bi da ima pedeset radnika konstatnno na terenu da bi se ispratilo svako nepropisno parkiranje i odlaganje otpada, kako bi se pirstupilo zakonskom kažnjavanju", kazao je za Portal RTV Budva, prvi čovjek Komunalne polcije Miloš Tajić.

Sitno novčano kažnjavanje prema Tajićevijim riječima nije djelotvorno u borbi protiv mnogih aktivnosti koje nijesu u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, a Komunalna policija ih sankcioniše.

"Novčane kazne za nepoštovanje zakona su jako male, tako da se građani okuraženi time ne pridržavaju istog, radije će da plate to što treba i da nastave po svom nego da nešto promijene", ističe Tajić.

Broj pritužbi je ogroman, pa je nemogućnost reagovanja na sve pritužbe za očekivati.

"Imamo dosta pritužbi na čistoću u gradu, ali se pitam ko prlja grad? Građani, isto kao što oni i prijavljuju taj problem. Mi ne možemo stići da reagujemo u onoj mjeri u kojoj građani postupaju protiv zakona o javnom redu i miru", istakao je on.

On je napomenuo da Budva godišnje naplati oko 260.000 eura kazni, što je prema njegovom mišljenju mnogo manja cifra, od onoga koliko realno ima prostora za naplatu istih.

"Ja planiram da tu sumu dupliram. Drugačije ne možemo da se vratimo na pravi put i da poštujemo zakon. Mi moramo da poštujemo zakon, kako bi pomogli ovom gradu i sebi", kazao je Tajić.

On je podsjetio da je fokus rada Komunalne policije svakako buka, na kojoj će akcenat biti i u zimskom periodu, kao i problem sa vanpijačnom prodajom koji u Budvi ne jenjava.

D.P.