27-07-2020

Tijago Almada bira Lids prije velikana iz Mančestera?

Tijago Almada, vezni fudbaler argentinskog Velez Sarsfilda, već neko vrijeme je meta Mančester Junajteda i Mančester Sitija. Međutim, uprkos unosim ponudama ovih velikana, nedavno je izrazio želju da pređe u redove novog člana Premijer lige Lidsa čiji je menadžer njegov zemljak Marselo Bijelsa.


Tijago Almada - tinejdžer koji je oduševio Argentinu, Foto: Getty Images

Već su se vodili razgovori o eventualnom dolasku perspektivnog Argentinca na Old Traford, a za njega su zainteresovani još Arsenal i Ateltiko Madrid, prenosi Daily Mail.

Kada su novinari Almadu upitali o budućnosti on je samo kratko rekao:

"Volio bih da me Bijelsa trenira. Moji prijatelji poslali su mi nešto vezano za njega, ali ja sam smiren. Vidjećemo šta će biti."

"Ne gledam previše fudbalske utakmice, ali u igri Lids Junajteda vidio sam nešto slično onom što smo mi u Velezu radili sa Gabrijelom Hajnceom", istakao je za TyC Sport 19-ogodišnjak koji je impresionirao cijelu Argentinu.

Marselo Bijelsa nedavno je uveo Lids u Premijer ligu i to nakon punih 16 godina. Zbog tog poduhvata odnedavno jedna ulica u Lidsu nosi ime popularnog "Ludaka" ili "Profesora".


U Lidsu vlada euforija oko Bijelse, Foto: Twitter

Otkupna klauzula za Almadu iznosi 19 miliona funti, ali ističe ovog ljeta.

On igra na poziciji veznog fudbalera, bliže centru, a snalazi se i na krilu.

Navijači su oduševljeni njegovom brzinom, umijećem sa loptom, sposobnošću da u pravom trenutku da pravi pas...

Oko člana ekipe Veleza, koji je za taj klub ove sezone upisao 25 nastupa, uz pet postignutih glova i dvije asistencije, jedno vrijeme otimali su se Junajted i Siti. Iz tabora prošlogodišnjeg osvajača Premijer lige govorili su o sličnosti Tijaga Almade i Davida Silve.


Almada je rođen 2001. godine, Foto: Getty Images

On je odigrao i sedam mečava za U-20 reprezentaciju Argentine i bio je najbolji u toj selekciji koja je na Svjetskom prvenstvu prošle godine došla do šesnaestine finala.

Sa Velezom je nedavno potpisao novi četvorogodišnji ugovor, ali ostaje da se vidi da li će zaigrati na Ostrvu, jer su mu u nekim krugovima već poželjeli dobrodošlicu.



(yt/msshow)


Izvor: Daily Mail