12-11-2020

TO Budva učestvuje na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja ponudu budvanske rivijere na međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“, koja se ove godine, usljed aktuelne pandemije novog koronavirusa, prvi put održava virtuelno, u periodu od 09. do 12. novembra.


Foto: TO Budva

Kako su kazali iz TO Budva, ovogodišnje učešće na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi na svijetu podrazumijeva predstavljanje ponude na virtuelnom štandu Crne Gore, odnosno prisustvo u online katalogu WTM-a.

"Na ovaj način se zakazuju video sastanci i održavaju putem
interaktivne online platforme. Tokom sastanaka predstavlja se cjelokupna turistička ponuda budvanske rivijere, prirodne ljepote, istorija i kultura, atrakcije, te smještajni kapaciteti sa ciljem uspostavljanja dalje saradnje i promocije, kako na tržištu Velike Britanije, tako i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze", istakli su.

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva ostvarili su oko 50 sastanaka sa predstavnicima medija i turoperatora iz Velike Britanije, Rusije, Kine, Njemačke, Italije, Francuske, Albanije, Grčke, UAE, Turske, Indije i SAD.

"Sa turoperatorima je dogovoren nastavak komunikacije i
saradnje, sa ciljem daljeg povezivanja turističke privrede Budve i plasiranje ponude naše destinacije kroz njihove kanale. Jedan od čestih zaključaka sastanaka i očekivanja partnera je bio da se isčekuje vakcina protiv novog koronavirusa, kako bi se putovanja vratila u pravom obliku i da se značajnija stabilizacija predviđa u drugoj polovini 2021. godine. Pored predstavnika medija i turoperatora uspostavljeni su kontakti i sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima
koji su od značaja za promociju putem digitalnih kanala", stoji u saopštenju.

Osim održavanja sastanaka, učesnici turističke berze u Londonu imali su priliku da uživo, putem online platforme, prate brojne konferencije i forume na kojima su govorili lideri i stručnjaci iz sektora turizma.

"Posebna pažnja posvećena je uticaju koji globalna zdravstvena kriza ima na putovanja i turizam, ali i koracima, trendovima i inovacijama koje mogu da ubrzaju oporavak i pozitivno utiču na budućnost turizma. Predstavnicima turističke privrede Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija je kao poseban stimulans da učestvuju na ovom sajmu obezbijedila pokrivanje 50% troškova učešća sajma, što je Turistička organizacija opštine Budva podržala i turističkoj privredi Budve ponudila dodatni podsticaj sa učešćem od 25% troškova za sve zainteresovane predstavnike budvanske privrede", naveli su iz TO Budva.

Pored Turističke organizacija opštine Budva, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, svoju ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara, zatim HG “Budvanska Rivijera”, HG
“Montenegro Stars” i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.