10-10-2019

TO Kotor: Manje primjedbi turista ove sezone

Turisti koji su ove sezone posjetili Kotor imali su mnogo manje primjedbi u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorka lokalne Turističke organizacije, Ana Nives Radović, i dodala da se očekuje značajan broj izletnika u oktobru i duža postsezona.

TO Kotor: Manje primjedbi turista ove sezone | Radio Televizija Budva

na je za Radio Kotor kazala da 59 odsto svih izletnika koji su ove godine posjetili grad su ujedno oni koji su prvi put došli u Crnu Goru, kao i da veoma raduje što su im utisci dominantno pozitivni.

“Zamjerki posjetilaca našeg grada ima, ali ih je sve manje. Činjenica je i da predstavnici kompletne turističke privrede dobro sarađuju i imaju zajedničku namjeru da ponudu učine još boljom”, navela je Radović.

Prema njenim riječima, turisti koji su u proteklom periodu anketirani imali su zamjerke na račun autobuskih linija i cijena taksi prevoza.

„Oni smatraju da nema dovoljno linija gradskog prevoza, ali i da su cijene tih usluga visoke, a zamijerali su i na, prema njihovom iskustvu, visoke cijene taksi prevoza i to su ključne primjedbe", kazala je Radović.

Ona je navela da je bilo i pojedinačnih slučajeva koji su se odnosili na zamjerke na račun neljubaznosti osoblja u određenim ugostiteljskim objektima ili prevare na račun obračuna cijena porudžbina.

„Svaku takvu situaciju smo u što kraćem roku gledali da saopštimo vlasnicima objekata na čiji račun su pritužbe iznešene i proslijedimo dokaze ukoliko su ih turisti priložili. Dakle, namjera je da odmah rješavamo probleme, pa i one sporadične ili pojedinačne”, precizirala je Radović.

Ona je kazala da imaju dobru saradnju sa privatnim sektorom, odnosno hotelijerima, ugostiteljima, agencijama i turističkim vodičima.

“Na zajedničkom smo zadatku, jer je činjenica da ni grad ni država ne mogu uraditi ništa ukoliko turistička privreda sama ne kreira kvalitetnu ponudu za turiste. Suština je da je razočaranja turista ove godine bilo mnogo manje nego što je to bio slučaj prošle godine, a izražena je tendencija da se postojeća ponuda još više unaprijedi i to je ono što je posebno važno", rekla je Radović.

Ona očekuje značajan broj izletnika u oktobru i dužu postsezonu, na što ukazuju i podaci hotelijera i izdavaoca privatnog smještaja odnosno najave dolazaka turista.

„U ovom dijelu godine sve je više posjeta, a jedan od razloga je svakako temperatura koja više pogoduje šetnji i obilasku grada. Po broju ostvarenih noćenja još sredinom septembra u Kotoru smo ostvarili ukupan broj noćenja iz prethodne godine, a to se dogodilo zahvljujući dobroj predsezoni”, kazala je Radović.

Prema njenim riječima, veliki broj izletnika koji su prošle godine posjetili Kotor, ove godine se vratio, jer je njihova želja bila da više dana provedu u Kotoru tako da je i broj noćenja porastao.

“Ukoliko po njenom završetku, ovogodišnji pokazatelji u postsezoni budu na nivou onih koje smo imali u predsezoni, mogli bismo ubuduće govoriti da je udardni dio sezone u Kotoru ne samo od juna do septembra već cijeli period od maja do oktobra”, zaključila je Radović.