31-12-2020

TOB nagradila najbolje u turizmu za 2019. godinu, donacija za Kovid ambulantu i Crveni krst

Turistička organizacija opštine Budva (TOB) nagradila je najbolje u turizmu Budve za 2019. godinu i donirala 10.000 eura Kovid ambulanti i Crvenom krstu u našem gradu. Kako su kazali, nagrada za životno djelo u oblasti turizma dodijeljena je dr Miroslavu Luketiću.


Foto: TOB

Iz TOB-a su napomenuli da je dr Luketiću, istoričaru, filozofu, publicisti, hroničaru budvanskih dešavanja i autoru knjiga koje govore o razvoju turizma na teritoriji opštine Budva, uručena nagrada koju je lokalna turistička organizacija ustanovila početkom ove godine.


Foto: TOB

"Statuu, koja je autorsko djelo budvanske dizajnerke Sandre Đurbuzović i umjetničku sliku slikarke Mime Mitrović, dobitniku nagrade su uručili Maja Liješević, direktorka TO Budva i Marko Carević, predsjednik Opštine Budva", kazali su u saopštenju.

Povodom dodjele nagrada najboljima u turizmu Budve za 2019. godinu sinoć je organizovana i specijalna emisija, koja je uživo emitovana na programu RTV Budva, u kojoj je, pored direktorke TO Budva, Maje Liješević, gostovala i Slavica Maslovar, sekretarka za privredu u Opštini Budva i članica žirija, u čijem sastavu su bila i dva predstavnika Crnogorskog turističkog udruženja i predstavnik Udruženja ugostitelja Budve.


Foto: TOB

Nagrade su, dodaju iz TOB-a, uživo dodijeljene i Danici Kažanegra Gregović, suvlasnici najbolje turističke agencije za 2019 – Gulliver Montenegro i Dušanki Bašić, urednici emisije “Mediterraneo”, koja je proglašena najuticajnijom na turizam u oblasti medija.

Za 2019. godinu, koja, kako napominju, predstavlja jednu od najuspješnijih u istoriji budvanskog i crnogorskog turizma stručni žiri je, na osnovu nominacija pojedinaca i kolektiva, dodijelio 27 nagrada u 26 kategorija, dok u sedam kategorija nije bilo nominovanih.

"Najvažnije je prepoznati sve subjekte koji svojim znanjem, profesionalizmom i zalaganjem čine Budvu boljom i kvalitetnijom turističkom destinacijom, ali prepoznati i ideje koje je mogu učiniti modernijom, inovativnijom. Nagrada je nakon toga samo potvrda koja treba da predstavlja podstrek za još bolje rezultate. Ponosni smo što u Budvi imamo izuzetno kvalitetne turističke, kulturne, sportske, medijske sadržaje, obrazovne potencijale, profesionalne kadrove i sve ostalo što će, sigurni smo, doprinjeti da ovaj događaj punim sjajem zaživi narednih godina", istakla je Maja Liješević, direktorka TOB-a.

Direktorka Turističke organizacije opštine Budva, čestitajući sinoć svima predstojeće novogodišnje i božićne praznike najavila je i da je TO Budva opredjelila 10.000 eura donacije Kovid ambulanti u Budvi i Crvenom krstu za najugroženije porodice sa teritorije opštine.

TN “Slovenska plaža” je dobitnik nagrade za najuspješniji hotel u kategoriji “turističko naselje”, dok je u kategoriji “garni hotel” nagradu dobio hotel “Fineso”. Najuspješniji hostel je “Freedom” u Starom gradu, a najuspješniji objekat u privatnom smještaju “Luxury Villas Lapčići”. Najuspješniji kamp je “Maslina” u Buljarici, a restoran – konoba “More” u Pržnu. Plažni bar “Astoria” je dobitnik nagrade za najuspješniji plažni bar, a noćni klub “Perla” je osvojio nagradu u toj kategoriji. Igre malih zemalja su najbolji sportski događaj u oblasti turizma, najbolja zabavna manifestacija je “Sea Dance” festival, a najbolji kulturni događaj u 2019 – festival “Grad teatar”. Najbolje taksi udruženje je “Hello taksi”, a najbolja plaža – Poseidon na Jazu. Za najbolju menadžerku je izabrana Biserka Pejanović, zamjenica direktora “Slovenske plaže”, najbolji konobar je Marjan Simoni, a kuvar – Bogdan Krsmanović. Nagrađeni su i najbolji učenici stručnih smjerova: Nina Marković, Anastasija Jović i Nikola Konatar, kao i najbolja studentkinja Fakulteta za biznis i turizam u Budvi – Ana Krivokapić. Najbolji vatrogasac je Dragan Čupić, a najbolja komunalna inspektorka – Vesna Matović. Muja Labjanaj je dobitnik nagrade za najboljeg komunalnog radnika. Projekat koji je najviše uticao na unapređenje turističke ponude i vizuelnog identiteta grada je, prema odluci žirija – projekat solarnih klupa, Sekretarijata za stambeno-komunalne djelatnosti.

"U skladu sa epidemiološkim mjerama, dobitnicima su nagrade prethodno uručene", zaključuje se u saopštenju.