21-04-2021

TOB obilježava Dan planete zemlje

Turistička organizacija opštine Budva će ovogodišnji Dan planete Zemlje, 22. april, obilježiti lijepim aktivnostima, sadnjom stabala masline i hrasta, kao i „žive ograde“ na tri lokacije u Budvi i uklanjanjem plastičnog i papirnog otpada sa Slovenske plaže.

TOB obilježava Dan planete zemlje | Radio Televizija Budva

Foto: TOB

Sadnja hrastovog stabla se realizuje pod pokroviteljstvom JP „Morsko dobro“ u četvrtak, 22. aprila, u 09.00h, u novom parku na Slovenskoj plaži, a nakon toga, u 09.30h će biti organizovana i sadnja stabla masline pored novog info punkta, u blizini centralnog vrtića, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva. „Živu ogradu“ takođe poklanja Turistička organizacija opštine Budva, a biće postavljena istog dana pored SMŠ „Danilo Kiš“. Sve aktivnosti će se realizovati u saradnji sa d.o.o. „Komunalno“ Budva i Sekretarijatom za komunalno-stambene poslove.

Obilježavanje Dana planete Zemlje nastavlja se u subotu, 24. aprila, u periodu od 09.00h do 10.30h, kada je planirana akcija uklanjanja plastičnog i papirnog otpada sa Slovenske plaže koju organizuje Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa učenicima SMŠ „Danilo Kiš“ i d.o.o. „Komunalno“. Učenici i ostali učesnici akcije će selektivno prikupljati otpad koji će kasnije biti adekvatno raspoređen i poslat na reciklažu. Svoje učešće u navedenim aktivnostima najavili su i iz NVO „Eko centar Budva“, dok je dugogodišnja uspješnja saradnja nastavljena sa kompanijom „Megapromet“ Budva, koja će uzeti sponzorsko učešće.
Tokom akcije čišćenja, svi učesnici će poštovati aktuelne epidemiološke mjere koje se tiču prije svega nošenja zaštitnih maski i držanja odgovarajuće distance.

„Turistička organizacija opštine Budva je tokom prethodnih godina sa posebnom pažnjom obilježavala Dan planete Zemlje nizom ekoloških akcija i aktivnosti koje su podizale svijest ljudi o značaju očuvanja i zaštite životne sredine. Pandemija virusa COVID 19 je još jednom podsjetila na značaj boravka u prirodi i očuvanja prirodnih resursa, pa je ove godine važnije nego ikad prije adekvatno obilježiti ovaj datum.“ zaključuje se u saopštenju.