25-03-2023

TOB: Registruj smještaj u par koraka

Sekretarijat za privredu Opštine Budva u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva (TOB) je, u cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, omogućio za izdavaoce privatnog smještaja jednostavniju proceduru i niz olakšica u postupku registracije smještaja.



“Zainteresovani izdavaoci privatnog smještaja su dužni da uz prijavu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvu i zahtjeva za kategorizaciju prilože zakonski propisanu dokumentaciju sa dokazom o uplaćenim taksama u ukupnom iznosu od 11 EUR”, navodi se u saopštenju.

Prijava za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u domaćinstvu i zahtjev za kategorizaciju se prilažu u Opštini Budva na šalterima 13 i 14 Sektora za turizam.

“Zaposleni službenici će, pored izdavanja obrazaca i prijava, biti na raspolaganju izdavaocima ukoliko im je potrebna pomoć pri popunjavanju formulara”, rekli su iz TOB-a.

Olakšavajuće okolnosti su i te da se obrasci i prijave za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u domaćinstvu i zahtjevi za kategorizaciju ugostiteljskih objekata mogu preuzeti i u turističko-informativnim biroima Turističke organizacije opštine Budva duž cijele rivijere.

Otvorene su i, kako se dodaje, telefonske linije u Sekretarijatu za privredu – Sektor za turizam, putem kojih se mogu dobiti detaljnije informacije – 069 421 290 i 067 292 900.

“Registruj smještaj u par koraka, budi odgovoran prema zajednici”, poručili su iz TOB-a.