28-12-2020

Tokom kampanje „Stop za neregistrovana vozila“ sankcionisana 534 vozača

Tokom realizacije kampanje „Stop za neregistrovana vozilima“, koja je trajala od 17. do 24. decembra, službenici saobraćajne policije su sankcionisali 534 vozača, a 502 vozila su isključena iz saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


Foto: Twitter/Uprava policije


U okviru ove preventivno-represivne kampanje, koju je sproveo Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa „Nacionalni biroom osiguravača Crne Gore“ i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju, kontrolisano je 5.221 motorno vozilo.

"Primarni cilj kampanje bio je da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom, kako po vozača, tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da se broj ovakvih vozila, koja su na prvom mjestu nebezbjedna, smanji na našim putevima", kazali su iz UP.

Kako su dodali, ako se uzme broj uočenih i sankcionisanih prekršaja, u odnosu na broj kontrolisanih vozača i vozila, (što predstavlja više 10%), kao i broj vozila koja učestvuju u saobraćaju, a iz objektivnih razloga nijesu uočeni ili mogli biti kontrolisani, svako da je ovo cifra koja zabrinjava.

"Preventivne aktivnosti kampanje, su se ogledale kroz dijeljenje 15.000 flajera koje je obezbijedio „Nacionalni biro osiguravača Crne Gore“, sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju, od strane policijskih službenika saobraćajne policije, kojima se željelo vozačima još jednom skrenuti pažnja na važnost upravljanja registrovanim i tehnički ispravnim vozilom i na neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju, i na ovaj način podigla na još veći nivo", istakli su u saopštenju.

Oni su još jednom apelovali na vozače da zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju ne upravljaju sa neregistrovanim vozilima.

"Policijski službenici će i u narednom periodu, u okviru redovnih poslova i zadataka, kako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, nastaviti sa kontrolom vozača u cilju smanjenja kako ovih, tako i ostalih prekršaja koje čine učesnici u saobraćaju", zaključili su iz UP.