25-05-2023

Tokom praznika na primorju obezbijeđen stabilan red i mir

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug tokom državnog praznika, Dana nezavisnosti, obezbijedili su stabilan red i mir na primorju, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: arhiva

Navodi se da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug, Odjeljenja bezbjednosti Bar, u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta, sproveli niz planiranih aktivnosti.

Iz policije su kazali da je, od petka do utorka, kontrolisano 100 osoba koje su interesantne sa bezbjednosnog aspekta, a koji borave na području primorskih opština.

Kako su naveli, od toga je 21 osoba sankcionisana zbog počinjenih prekršaja.

„U dva slučaja od osoba je oduzeto vatreno oružje i ukupno 22 komada municije, što je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je droga zaplijenjena u 19 slučajeva, i to marihuana, kokain, tablete ksalola.

„Podnijeto je 17 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i dvije krivične prijave zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i omogućavanja uživanja opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je kontrolisano osam ugostiteljskih objekata, u kojima često borave ili su vlasnici osobe koje su bezbjednosno interesantne i/ili su članovi organizovanih kriminalnih grupa.

„Sprovedena je planska aktivnost „Mladost“, gdje su u ugostiteljskom objektu u Kotoru zatečene dvije maloljetne osobe u konzumaciji alkohola“, rekli su iz policije.

Kako su kazali, protiv pravnog i odgovornog lica tog ugostiteljskog objekta biće podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu i miru.

„Održano je pet javnih priredbi, od kojih su najposjećenije bile u Ulcinju, Baru i Kotoru, a na kojima je ukupno prisustvovalo oko 40 hiljada građana“, navodi se u saopštenju.

Sve javne priredbe su, kako su rekli iz policije, protekle u punom redu i miru.

„U navedenom periodu, što je takođe značajno naglasiti, podnijeto je 57 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i izdato 500 prekršajnih naloga“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je zatečeno 58 vozača koji su vozilom upravljali u alkoholisanom stanju.