29-05-2023

Tokom vikenda uhapšeno 56 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Tokom vikenda koji je za nama na crnogorskim putevima evidentirano je 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam lica zadobilo teške, dok je 17 lica zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom vikenda uhapšeno 56 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Pxb

"U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 176 prekršajnih prijava, izdali 1.066 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola slobode je lišeno 56 vozača, najviše u Podgorici, 19", ističu u saopštenju.

Službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Odjeljenja bezbjednosti Podgorica sproveli su u danima vikenda lokalnu akciju „Alkohol“ i tom prilikom izdali 14 prekršajnih naloga, podnijeli su 36 prekršajnih prijava i 19 lica lišili slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu.

"Slobode je lišen R.M. (62) iz Podgorice koji je vozilom upravljao sa 2,24 promila alkohla u organizmu i njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. U Nikšiću je uhapšen Ž.S. (40) koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 g/kg. U Bijelom Polju policija je uhapsila M.S. (29) iz Beograda koji je kontrolisan u mjestu Dobrakovo. On je tom prilikom alkotestiran i utvrđeno je da je upravljao vozilom sa 1,95 promila alkohola u organizmu", navode u saopštenju

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.