26-09-2023

“Dan širuna” u subotu 7. oktobra, zvijezde večeri vokalni sastav “Cambi”

Dječijim i sportskim programima, nastupima solista, klapa i horova, uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva, u Budvi će se, u subotu 7. oktobra, održati 56. manifestacija “Dan širuna”, gradski događaj sa najdužom tradicijom, u organizaciji istoimenog kluba za sportski ribolov na moru, Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva.


Foto: TO Budva

Kako su najavili iz TO Budva, program će početi već u 16 sati nastupima predškolskih i školskih ustanova i gimnastičkog kluba “Budva”, a već u 17 sati će mještane i njihove goste koračnicama i marševima pozdraviti Gradska muzika Budve uz vesele “Feštađune”.

"56. Feštu od ribe, vina i piva otvoriće Tihomir Fabris, predsjednik KSR “Širun”, nakon čega će uslijediti koncert Ženske vokalne grupe “Harmonija” i dječija pozorišna predstava "The Enormous Turnip Strikes Back” (Ogromna repa uzvraća udarac) “Adriatic” koledža na engleskom jeziku.

Prvi put će se budvanskoj publici predstaviti hor nastavnica Druge osnovne škole “Magdijas”, a u nastavku programa će nastupiti talentovana djeca budvanske Škole za osnovno muzičko obrazovanje i klapa “Jedinstvo” iz Bara. Izuzetno atraktivne sportske igre (vuča konopa i skidanje pršuta sa grede), planirane su oko 19 sati i 30 minuta.

Nakon 20 sati koncerte će održati poznata crnogorska pop pjevačica Monika Knezović i Gradski hor “Nikola Đurković” iz Kotora koji će se i ovoga puta publici predstaviti raznolikim muzičkim repertoarom", kazali su iz TO Budva.

Zvijezde večeri, čiji nastup je planiran oko 21 sat i 30 minuta je vokalni sastav “Cambi” iz Splita, spoj toplog mediteranskog pop zvuka i moćnih vokala koji oduševljavaju publiku svih senzibiliteta.

"Iz godine u godinu ističemo da je ovo manifestacija kojoj se Budvani i njihovi prijatelji vjerovatno najviše raduju i sa nestrpljenjem iščekuju”, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva i dodaju da će ovogodišnji “Dan širuna” ponovo na velikoj bini ispred Starog grada okupiti, prije svega, lokalne mlade kreativne snage koje će biti podržane od strane poznatih i renomiranih muzičkih imena.

Vrijeme je da se i ove godine, u duhu Mediterana, uz dječije glasove i muziku sa našeg podneblja, uz ukusnu ribu i vino pozdravimo sa još jednim lijepim ljetom koje odlazi i najavimo još ljepšu jesen i zimu na moru.

Vrijedni ribari KSR “Širuni” poslužiće tog dana besplatno svim posjetiocima oko 1.500 kilograma ribe koja će se peći na pet punktova ispod starogradskih zidina", naveli su organizatori.


DAN ŠIRUNA 2023.

56. FEŠTA OD RIBE, VINA I PIVA


16:00h

Dječiji program:

Predškolska ustanova “Vini Pu”
Vrtić “Moj svijet”
Vrtić “Ljubica Jovanović Maše”
Vrtić “Ljubica Jovanović Maše”
O.Š. “Mirko Srzentić”, Petrovac

Defile Gradske muzike i Feštađuna i koncert Gradske muzike

Otvaranje: Tiho Fabris, predsjednik KSR “Širun“;

Koncert: ŽVG “Harmonija”
Pozorišna predstava: "The Enormous Turnip Strikes Back” - Adriatic College
Koncert: “Magdijas” - hor nastavnica II Osnovne škole, Budva
Kolažni program: Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Budva
Koncert: Klapa “Jedinstvo”, Bar

19:00h

Sportske igre
Koncert: Monika Knezović
Koncert: Gradski hor “Nikola Đurković”, Kotor

21:30

Koncert: Vokalni sastav “Cambi”, Split