19-11-2023

Treća besplatna obuka u Budvi za mlade i mlade profesionalce u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog

Ovim putem upućujemo obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na treću u nizu besplatnih dvodnevnih obuka "Prijavljivanje na konkurse ministarstava", koja je posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi sa pisanjem projektnih prijava za različite konkurse ministarstava.Foto: Društvo za kulturni razvoj "Bauo"

Poziv prenosimo integralno:

Glavni fokus obuke jeste da ponudi korisne informacije, vještine i strategije za efikasno apliciranje na razne konkurse Ministarstva za kulturu, ali i drugih ministarstava. Učesnici će naučiti kako da strateški misle, planiraju i pišu projektnu prijavu (aplikaciju) koja će privući pažnju donatora i povećati šanse za sve koji žele da se bolje pripreme za konkurse ministarstava i ostvare podršku za svoje projekte. Kroz detaljno upoznavanje s aktuelnim godišnjim konkursima za institucije, organizacije, pojedince i ostale subjekte, steći će se kompetencije neophodne za uspješno apliciranje za finansijska sredstva.

Trener s kojim će učesnici/ce raditi je Miloš Marković, spec. spoljne politike, predavač i trener sa višegodišnjim iskustvom u civilnom sektoru i saradnji na domaćim i međunarodnim projektima, izvršni direktor NVO Aktivna zona sa Cetinja.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj "Bauo" tokom vikenda (18. i 19. novembar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Pošto je obuka, kao i cio projekat, prije svega namijenjen mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, definisano je da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 18. novembar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 16. novembra 2023. godine, u 12.00h.

Maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je treća od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz kulturi koji dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu "Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi", možete se informisati na vebsajtu organizatora.

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat "Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi", podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.