05-03-2021

Tripković: Situacija je teška, savjetujem fudbalerima da odigraju utakmicu

Kriza rezultata prati OFK Petrovac tokom cijele ove sezone, a zbog kašnjenja isplate posljednje, šeste zarade igrači su prije dva dana prekinuli rad. Da je situacija takva, za naš portal potvrdio je i predsjednik kluba Joko Tripković. On je kazao da uprava radi rješavanju finansijskih problema. Podvlačeći da još uvijek nije sve izubljeno, predsjednik poziva fudbalere da se vrate obavezama i odigraju sjutrašnji meč protiv Budućnosti.


Foto: Arhiva

"U razgovoru sa osnivačem kluba Opštinom Budva dobili smo čvrsta obećanja da ćemo ubrzo dobiti novac kojim bismo uspjeli da nadomjestimo sva potraživanja koja imamo prema igračima i prema sistemu takmičenja", izjavio je Tripković za naš portal.

On smatra da finansije nisu samo problem Petrovca, već cjelokupnog crnogorskog sporta, a naročito fudbala. Tvrdi da se moraju donijeti odgovarajući zakoni, ali kao neophodnost vidi i veći prodor privatnog kapitala.

"Računam da će se ovo prevazići, u upravi imamo izuzetnu energiju i volju. Još uvijek nije sve izgubljeno. Nadam se da ćemo održati prvoligaški status. Budvanska opština, a posebno Petrovac, to zaslužuju. Pozvao bih sve ljubitelje fudbala da nam se pridruže na tom putu. Petrovac je jedini fudbalski tim za primorja koji se takmiči u Prvoj ligi", rekao je predsjednik kluba.

Problem sa neisplaćenim zaradama dolazi u izuzetno komplikovanom trenutku. "Nebeskoplavi" nalaze se na posljednjem mjestu Prve lige, a od zone baraža dijeli ih pet bodova. Krajem februara, dobro su otvorili drugi dio sezone i iznenadili Podgoricu sa 2:1. Međutim, uslijedili su porazi od Rudara i OFK Titograda, nakon čega je šef stručnog štaba Nenad Vukčević napustio klupu Petrovca.

"Htio da se zahvalim dosadašnjem treneru koji je osim stručnog, ostavio i veliki ljudski trag. Desilo se, kao i kod svih trenera, oni znaju da je to takav poziv jer su promjene moguće. Kada je ovakva situacija u klubu dođe do zasićenja. Trener je to korektno prihvatio, rastali smo se sporazumno", kazao nam je predsjednik kluba.

Sljedeći rival, prema rasporedu, je ekipa Budućnosti, lider šampionata. Još uvijek je neizvjesno da li će igrači izaći na teren, a u vezi sa tim predsjednik Tripković uputio je fudbalerima sljedeći apel:

"Ja bih igraće posavjetovao da odigraju utakmicu. Razumijem ih, neki od njih žive od ovoga. Teška je finansijska situacija. Ali, i oni ipak treba da razumiju nas koji radimo sve na tome i nikad im maltene ništa dužni nismo ostali."

Osim rezultatske i finansijske krize, u Petrovcu se čeka na imenovanje novog trenera. Kao jedan potencijalni šef stručnog štaba pominje se Dejan Roganović, doskorašnji strateg Zete.

"Za sljedećeg šefa stručnog štaba se još nismo odlučili. Razgovarali smo sa Roganovićem. Možda ćemo razgovarati sa još nekim, obavijestićemo javnost o tome, a sada je rano o tome govoriti. Prvo da riješimo finansijsku situaciju", naglasio je Tripković.

Da li će fudbaleri izaći na teren protiv Budućnosti za sada nije poznato. Finanijski problema svakako nisu novina, bilo ih je i prošle jeseni. Govorilo se čak o tome da Petrovčani mogu istupiti iz najvišeg ranga.

Igrači su takođe štrajkovali, a uz angažovanje Opštine Budva i Fudbalskog saveza obezbijeđeno je stabilno funkcionisanje. Kontaktirali smo i fudbalere kako bismo dobili informaciju, ali nam je saopšteno da trenutno ne žele da daju izjave za medije.

Goliš: Igrači Petrovca nakon štrajka nastavili sa treninzima

Od sticanja nezavisnosti Crne Gore, tim sa stadiona pod Malim brdom u kontinuitetu je nastupao u Prvoj ligi što je pošlo za rukom još Budućnosti, Zeti, Sutjesci i Rudaru. Pored toga, u klupskim vitrinama danas se nalazi i trofej Kupa Crne Gore koji su "nebeskoplavi" osvojili 2009. Šest godina kasnije odigrali su i drugo finale Kupa, ali su poraženi.


M.S.