27-06-2022

Troje učenika SMŠ “Danilo Kiš” učestvovaće na Olimpijadi iz ekonomije

Učenici SMŠ “Danilo Kiš” Radovan Racanović, Anđela Belada i Feliks Koba u periodu od 26. jula do 1. avgusta nastupiće za reprezentaciju Crne Gore na Olimpijadi iz ekonomije koju organizuje Kina.




Direktor SMŠ “Danilo Kiš” Krsto Vuković istakao je da su budvanski srednjoškolci u prethodnom periodu ostvarili su niz izvandrednih rezultata.

“Prvo i drugo mjesto na Olimpijadi znanja iz biologije, prvo i treće mjesto na Državnom takmičenju iz oblasti turizma, prvo mjesto na Državnom takmičenju restoratera, specijalnu nagradu na međunarodnom takmičenju barmena, prvo i treće ekipno mjesto i prvo i treće pojedinačno na Međunarodnom takmičenju u debate, treća mjesta na Državnom takmičenju iz ekonomije i Državnom takmičenju iz filozofije”, podsjetio je on.



Drugi zapaženi rezultati ostvareni su na Državnom takmičenju u znanju i Olimpijadi znanja iz engleskog i italijanskog jezika, biologije i hemije.

"Naravno, naši đaci su bili sjajni i na brojnim sportskim takmičenjima i učestvovali u brojnim izuzetno važnim i za njih i šlolu korisnim projektima (Erazmus +, Mobilnost mladih, programi US, KM, Crna Gora u ritmu Evrope itd)", kazao je Vuković.