30-09-2022

Trotineti uklonjeni sa 23 lokacije, protiv turske firme pokrenut krivični postupak

Električni trotineti koje je do nedavno u Budvi moglo rentirati na više od 20 lokacija, uklonjeni su sa budvanskih ulica, a na iste su prema riječima načelnika Komunalne policje Miloša Tajića bili postavljni potpuno ilegalno i bez komunalne dozvole, a od strane turske firme.

Trotineti uklonjeni sa 23 lokacije, protiv turske firme pokrenut krivični postupak | Radio Televizija Budva

Trotineti su bli zaključani za saobraćajne znakove širom Budve, što kako Tajić ističe niti je legalno, niti je tome namijena saobraćajnih znakova.

Iznajmljivanjem trotineta ilegalno su se bavili državljani Turske zbog čega je cijeli slučaj predat sudu.

"Zamislite samo da bilo ko dođe u tuđi grad, tuđu državu i postavi trotinete za iznajmljivanje na ličnu odgovornost bez konsultovanja sa nadležnim organima. To je bespravno zauzimanje javne površine i korištenje javnog objekta mimo njegove namjene, kao i korištenje zaštitnih ograda na isti način. To nije predviđeno za trotinete, ni bicikla na kraju krajeva, već to ima svoju svrsishodnu namjenu", kazao je Tajić.

Trotineti su uklonjeni sa 23 lokacije u Budvi.

"Trotineti su im oduzeti, vlasnici fime za iznajmljivanje sada preko advokata šalju neke dopise i izbjegavaju da plate propisane novčane kazne. Mi čekamo da presuda bude pravosnažna i da im se uradi blokada računa,ači oni izbjegavaju da podignu te krivične naloge, međutim ukoliko to ne učine te ovu kaznu smatraju prevelikom, reagovaćemo još oštrije pa će protiv njih biti pokrneuta 23 prekršajna naloga, znači kazna će ići za svaku lokaciju pojedinačno, a ne kao sada, te će i kazna biti mnogo viša", ističe on.

Načelnik komulane policije Miloš Tajić, odnedavno je na ovom mjestu, ali je za vrijeme njegovog svježeg mantada odrađeno mnogo posla na području naše opštine, ipak kako je zaključio ovo je samo poečatk, a Komunalnu policiju Budva tek očekuje mnogo rada i truda kako bi Budva bila grad kakav se od nje očekuje.

D.P.