16-02-2018

Turci sve više kupuju stanove u Budvi

Predstavnici agencija naveli su da je u prošloj godini pojačano interesovanja turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina, a da kupaca stanova iz Turske najviše ima u Budvi.

Turci sve više kupuju stanove u Budvi | Radio Televizija Budva

Cijena i prodaja stanova u Crnoj Gori ustalile su se posljednjih godina na približno istom nivou, saopšteno je iz agencija za nekretnine.

Menadžer budvanske agencije Gold agent, Vladan Stanišić, ocijenio je da je prošle godine zabilježeno blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi.

On je rekao da je prošla godina bila malo bolja od 2016, ali da se cijene stanova u Budvi nijesu mijenjale i da kreću se od 1,5 do tri hiljade EUR po metru kvadratnom-

Stanišić je potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

"U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrijednosti od 50 do 70 hiljada EUR. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi", kazao je Stanišić, dodajući da je iznenađen tim interesovanjem, prenosi agencija Mina.

Prema posljednjim podacima Monstata objavljenim sredinom novembra prošle godine, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada EUR i veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016. godine.