01-02-2020

Turistička ponuda Budve na prvom salonu turizma u Rimu

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore turistička ponuda države predstavljena je na prvom salonu turizma "Roma Travel Show" koji se u Rimu održava od 31. januara do 2. februara.



"Od ukupno 38.000 turista koji su tokom prošle godine posjetili Crnu Goru, čak 40% je boravilo u Budvi, a turisti iz Italije su na našoj rivijeri ostvarili 50% od zbirnog broja noćenja u državi. U odnosu na naše prošlogodišnje podatke to je ostvareni porast od 6% u odnosu na 2018." - istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

"Italijani su bili naši tradicionalni gosti decenijama i svima nam je cilj da se oni u što većem broju ponovo vrate našem Jadranu, posebno sada kada smo uspostavili odlične avio konekcije. Ovaj salon je prilika da ih podsjetimo na divne prirodne potencijale, ali i najsevremenije hotelske resurse koje imamo u ponudi",dodala je Liješević i istakla da je hotelska grupa"Budvanska rivijera" pripremila i konkretne paket aranžmane koje je ponudila brojnim posjetiocima u Rimu.

Na štandu NTOCG, pored Budve, svoju ponudu su predstavile i turističke organizacije Bara, Cetinja, Kotora, Podgorice i Tivta, kao i strateški partner HG "Budvanska rivijera", zaključuje se u saopštenju TOB-a.