19-02-2015

Turistička ponuda Crne Gore na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu “IFT 2015”

37. Međunarodni sajam turizma “IFT” održaće se na Beogradskom sajmu od 19. do 22 februara 2015. godine.

Turistička ponuda Crne Gore na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu “IFT 2015” | Radio Televizija Budva

I ove godine Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, predstaviće, turističku ponudu Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama strateškim partnerima i turističkom privredom.

U okviru predstavljanja Crne Gore, kao zanimljive destinacije za odmor, zabavu, rekreaciju i avanturu, hotelijeri će ponuditi aranžmane za ovu sezonu, uz sajamski popust do 15%. Između ostalog, biće organizovane prezentacije planiranih muzičkih festivala, manifestacija i drugih kulturnih i zabavnih dešavanja.

Tokom trajanja sajma, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, državni sekretar za turizam Predrag Jelušić i direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić imaće brojne sastanke sa predstavnicima turističkog i privrednog sektora i investitorima iz Srbije, na kojima će biti razmatrani modeli buduće saradnje.

Drugog dana sajma, u petak 20. februara, biti upriličen prijem za visoke zvanice iz političkog i kulturnog života Srbije, kao i medije, turističke i ostale partnere sa ovog tržišta.

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u Jugoistočnoj Evropi, međunarodnog je karaktera i otvoren je za poslovne posjetioce i javnost. Očekuje se da ovogodišnja sajamska manifestacija, na prostoru Beogradskog sajma od preko 30 000 m², okupi oko 1100 izlagača iz rekordnog broja zemalja i preko 60 000 posjetilaca.

Posjeta 37. Međunarodnom turističkom sajmu IFT predstavlja izuzetnu priliku za Crnu Goru da pokaže svoje kvalitete i tako osigura dolazak, ne samo turista, već i nekih od najistaknutijih turoperatora na crnogorsko tržište.