11-11-2016

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma CITM 2016 u Šangaju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja turističku ponudu Crne Gore na međunarodnoj berzi turizma CITM 2016 koja se održava u Šangaju u periodu od 11. do 13. novembra 2016.

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma CITM 2016 u Šangaju | Radio Televizija Budva

Imajući u vidu i specifičnost ovog za Crnu Goru udaljenog tržišta i navika kineskih turista da prilikom svog putovanja posjete što veći broj zemalja koje su geografski bliske na štandu kao i prethodnih godina Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nastupa u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije. Na zajedničkom štandu svoju ponudu predstavljaju turoperator Fly Montenegro i hotel Maestral, dok su iz Srbije to turistička organizacija Beograda, agencija Glob Metropoliten, Rubicon Top Tours i Travel to Balkan. Trendovi u međunarodnim kretanjima, aktivnosti konkurencije kao i preporuke Evropske komisije za putovanja (ETC) preporučuju ovakve načine povezivanja na udaljenim tržištima.

U cilju što bolje promocije turističke ponude Crne Gore tokom berze su organizovani individualni sastanci sa medijima i turoperatorima uz posredstvo PATA-e (Pacific Asia Travel Asociation), čija je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore član. U cilju uspostavljanja bolje saradnje sa kineskim turoperatorima 14.novembra planirano je održavanje događaja „Čajanka sa turoperatorima“ takodje u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, na kojem će se turistički poslenici dvije zemlje sastati sa predstavnicima kineskih turoperatora u cilju dogovaranja poslovnih aranžmana za 2017. godinu.

CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma, koja okuplja preko 2300 izlagača iz različitih zemalja svijeta. Na sajmu se očekuje i posjeta preko 800 specijalizovanih međunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja. Pored toga, berzu svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća. Takođe, na ovogodišnjem Međunarodnom turističkom sajmu CITM će biti prisutni visoki predstavnici država iz čitavog svijeta, menadžeri svjetski poznatih kompaniija, poznati ekonomski analitičari kao i veliki preduzetnici iz NR Kine.