30-04-2019

Turistička ponuda Crne Gore po prvi put predstavljena na Arapskoj turističkoj berzi u Dubaiju VIDEO

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Tivta, Kotora, Budve i Podgorice, po prvi put, organizovala samostalno predstavljanje turističke ponude Crne Gore na Arapskoj turističkoj berzi ATM.

Turistička ponuda Crne Gore po prvi put predstavljena na Arapskoj turističkoj berzi u Dubaiju VIDEO | Radio Televizija Budva

Delegaciju Crne Gore na ovom najznačajnijem događaju za turističku industriju ovog regiona, predvode državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović i direktorica Nacionalne turističke organizacje Crne Gore Željka Radak Kukavičić koji su razgovarali sa zainteresovanim turističkim poslenicima o mogućnostima za uspostavljanje saradnje.

U razgovorima je ocijenjeno da Crna Gora kao turistička destinacija sa bogatom i raznovrsnom ponudom ima veliku šansu da se pozicionira na ovom tržištu i privuče turiste ovog regiona, na prvom mjestu zbog atraktivne ponude sjevernog dijela zemlje, budući da je upravo taj segment ponude ono što preferiraju turisti sa ovog podneblja.

Delegaciju Crne Gore primio je i predstavnik Vlade Dubaija, generalni direktor Turističke organizacije Dubai Helal S.K. Almarri, koji je izrazio spremnost da pomogne Crnoj Gori u promociji na tržištu UAE, na prvom mjestu kroz razmjenu znanja i iskustva. Konstatovano je da uz aktivnu promociju Crna Gora kao turistička destinacija ima šansu da se pozicionira na ovom tržištu, čemu će značajno doprinijeti učešće na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. godine u Dubaiju.

Arapska berza turizma (Arabian Travel Market) vodeći je globalni događaj za turističku industriju Bliskog istoka, poslednjih 25 godina i ove godine održava od 28. aprila do 1. maja, u Dubaiju. Riječ je o B2B događaju koji okuplja preko 39,000 profesionalaca u oblasti putovanja i turizma, predstavnika vlada i međunarodnih medija i oko 2,500 izlagača iz oko 153 zemlje.