11-01-2019

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Beču

Na sajmu u Beču, na štandu NTO, svoju ponudu predstavljaju Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, Hotelska grupa Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines.

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Beču | Radio Televizija Budva

Turistička ponuda Crne Gore za predstojeću sezonu predstavljena je na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2019“ koji se od danas do nedjelje održava u Beču, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Navodi se da je riječ o vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja, a koji pored profesionalaca iz svih sektora turističke industrije okuplja i veliki broj medijskih kuća i preko 150 hiljada posjetilaca.

„S obzirom na specifičnosti ovog tržišta kada su u pitanju navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, pored ponude za predstojeću sezonu, novootvorenih hotela, akcenat je na promociji ponude za aktivni odmor, kulturne baštine i izletničkih tura“, kaže se u saopštenju.

Predstavljena je, kako se navodi, i nova panoramska ruta “Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva oko 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnost da se informišu o znamenitostima na putu, putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om.

„Takođe, sajam u Beču bio je prilika da promocija najstarije turističke manifestacije u zemlji i jedne od najprepoznatljivijih u regionu, jubilarnog 50. “Praznika mimoze” počne upravo iz ovog grada, defileom preko 40 učesnika karavana u samom centru grada, kao i prisustvom mažoretki na štandu Crne Gore“, kazali su iz NTO.

Kako su kazali, direktorica NTO Željka Radak Kukavičić sastala se tokom sajma sa aktuelnim i potencijalnim partnerima sa tog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija, a na sastancima je bilo riječi o trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista sa tržišta Austrije.

Prije održavanja sajma u Beču, NTO je skrenula pažnju na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča.

Iz NTO su najavili da će, kao i prethodne, i u tekućoj godini biće realizovane značajne promotivne aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja.

Pored ostalog, planirane su kontinuirane PR aktivnosti, nastavak organizovanja studijskih grupa novinara, kao i organizovanje događaja sa ciljem uspostavljanja saradnje sa turoperatorima sa ovih tržišta.

Iz NTO su podsjetili daa j trend rasta posjete sa tog tržišta nastavljen i tokom prošle godine, kada je za deset mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52 odsto više turista iz Austrije, koji su ostvarili oko 60 odsto više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.