18-06-2015

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Ljubljani

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je, danas u Ljubljani, održala promociju turističke ponude Crne Gore za ljetnju sezonu.

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Ljubljani | Radio Televizija Budva

Promocija je okupila sve značajnije slovenačke medije kao i turističke agencije koje u svojim programima nude ljetovanje u Crnoj Gori.

Pozdravnu riječ gostima uputio je ambasador Crne Gore u Sloveniji, gospodin Miomir Mugoša. Ambasador je istakao da postoji vrlo dobra saradnja na području turizma između ove dvije države, kao i pozitivan trend kada je u pitanju gostovanje Slovenaca u Crnoj Gori i kada je u pitanju posjeta crnogorskih turista Sloveniji.

Direktorica NTO CG, Željka Radak Kukavičić je tokom promocije govorila o novitetima u turističkoj ponudi, o raznovrsnoj i kvalitetnoj ponudi za porodice, individualce, mlade parove, biznismene i druge. Takođe je istakla da je Crna Gora diverzifikovala koncept ponude te da nije isključivo ljetnja kupališna destinacija već i destinacija koja sve više privlači ljubitelje aktivnog odmora ( raftinga na Tari, alpinizma, planinarenja, speleologije, paraglajdinga, bajkinga, kajakinga i sl.) te da mnoge agencije u svojim programima nude obilaske i boravak u planinskom dijelu Crne Gore. Za ljubitelje enogastronomskih čari izdvojila je boravak u eko selima kao i obilazak ruta „Putevima vina“, „Putevi sira“ i „Putevi meda“.
Nakon promocije Željka Radak Kukavičić je slovenačkim medijima (Dnevnik, Top TV, Delo, Svet 24, portal Morel...) koji su se između ostalog interesovali i za predstojeća kulturna i zabavna dešavanja tokom ljetnje sezone, dala izjave.

Tradicionalno dobar trend kada je u pitanju posjeta gostiju iz Slovenije Crnoj Gori oslikava činjenica da je prošle godine Crnu Goru posjetilo oko 17.000 slovenačkih turista koji su ostvarili preko 60.000 noćenja. Obzirom da još uvijek ima prostora da se taj nivo poveća, na ovoj promociji slovenački mediji i agencije su imali priliku da se upoznaju sa svim onim čime raspolaže Crna Gora kada je u pitanju turistička ponuda i zbog čega bi je vrijedilo posjetiti.

Na promociji su učestvovali i predstavnici TO Budve, Bara, Ulcinja, Podgorice, HG „Budvanska rivijera“ i CTU-a.

Tokom promocije gosti su imali priliku da uživaju u ukusima crnogorske kuhinje i crnogorskim vinima, a na kraju za njih je upriličen nastup folklornog ansambla „Budo Tomović“ koji je izveo splet igara iz raznih crnogorskih krajeva.

Istoga dana u 20:00 h, pod pokroviteljstvom Ambasade Crne Gore u Sloveniji održaće se donatorsko veče “Midsummer’s Night Gala 2015“. Donatorsko veče će se održati u Vili Podrožnik.