28-05-2021

Turistička ponuda Crne Gore uspješno promovisana u Srbiji

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, Morskim dobrom i lokalnim turističkim organizacijama, organizovala je, u okviru regionalne roadshow kampanje, promociju aktuelne turističke ponude destinacije u Beogradu.

Turistička ponuda Crne Gore uspješno promovisana u Srbiji | Radio Televizija Budva

U okviru promocije u Beogradu, u Dječijem Kulturnom Centru grada Beograda, upriličena je dječija izložba na temu Plan za ljetovanje za djecu od sedam do 14 godina koju su otvorili direktorica NTO Ana Tripković Marković i direktor DKC Dragan Marić.

„Nakon izložbe, promotivni događaj zabavnog karaktera nastavljen je na Tašmajdanu, gdje je organizovana svečana dodjela nagrada za najbolje likovne radove uz koncert Leontine Vukomanović i dječijeg hora Čarolija“, navodi se u saopštenju.

Na konkursu su učestvovala djeca širom Srbije, a od hiljadu pristiglih radova, nagrađeno je šest najboljih. Vrijedne nagrade u vidu ljetovanja u Crnoj Gori, za cijelu porodicu, obezbijedili su NTOCG, Morsko dobro i lokalne turističke organizacije Tivta i Budve.

„Zabavni događaj na Tajšmandanu, privukao je brojne posjetioce koji su imali priliku, da se na promotivnom pultu NTO, upoznaju sa raznovrsnom ponudom destinacije, novitetima i cijenama u hotelskom i privatnom smještaju za predstojeću ljetnju sezonu“, rekli su iz NTO-a.

Kako je ove godine akcenat na bezbjednost gostiju, predstavnici NTO, informisali su posjetioce o procedurama ulaska u Crnu Goru i zdravstvenim protokolima koji se primjenjuju u destinaciji, a dijeljen je i promotivni materijal.

Takođe, predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja, Tivta, Kotora, Podgorice, Kolašina, Žabljaka i Pljevalja animirali su Beograđane da dođu u Crnu Goru, predstavljajući im aktuelnosti i TOP lokacije u svojim opštinama.

Tripković Marković pozvala je građane Srbije da dođu u Crnu Goru.

“Više ste nego dobrodošli u Crnu Goru, a ove godine kao pravi domaćini potrudili smo se da Crna Gora bude mjesto gdje ćete na sigurnom uživati u zasluženom odmoru. Dočekujemo vas sa novinama u ponudi i pristupačnim cijenama, a vaša bezbjednost nam je na prvom mjestu“, rekla je Tripković Marković.

Ona je kazala da će se u crnogorskim hotelima, privatnom smještaju i drugim ugostiteljskim objektima primjenjivati niz zdravstvenih protokola.

„Znajući koliko volite da posjećujete crnogorske plaže, radi dodatne sigurnosti i užitka na plaži, pripremili smo i poseban set mjera za kupališta i plaže”, navela je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je Crna Gora u susret ljetnjoj turističkoj sezoni otvorila granice za turiste iz Srbije bez ikakvih uslova, te da će se tendencija otvorenosti ka Srbiji zadržati i u narednom periodu.

“Pored politike otvorenih granica, Crna Gora je obezbijedila besplatno liječenje za turiste koji tokom odmora obole od covid-19 infekcije”, rekla je Tripković Marković navodeći da je Crna Gora u posljednjih mjesec stabilizovala epidemiološku situaciju u cijeloj zemlji i da je vakcinisano oko 25 odsto odrasle populacije.

Tripković Marković, se tokom posjete Beogradu, sastala i sa direktoricom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA, Aleksandrom Seničićem sa kojima je razgovarala o budućim modelima zajedničke saradnje.

Tokom promocije u Srbiji, Tripković Marković dala je izjave za brojne medije, a o kampanji U društvu prirode i ponudi za ljeto, govorila je za televiziju B92 putem direktnog uključenja sa Tašmajdana, u emisiji Razglednica na RTV Vojvodina, a dala je i intervju za Yubinet produkciju, čija emisija će se emitovati u nedelju na RTS-u i 17 televizijskih kanala. Ona će turističku ponudu Crne Gori predstaviti i na Jutarnjem programu TV Nova S.

U večernjim časovima, u hotelu Radisson Collection Old Mill Belgrade u organizaciji NTO upriličena je radna večera za predstavnike medija sa tržišta Srbije kojoj su prisustvovali predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, predsjednik Skupštine-opštine Budva Krsto Radović, predsjednik UO Morsko dobro Blažo Rađenović i direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj.

Od medija, na radnoj večeri, bili su prisutni RTS, Beta, Tanjug, Nova S, Blic, Politika, TV Prva, B92, Informer, Objektiv, Republika, TV K1, Tu magazin, Agro TV, Color press, De Co i Ringier.

Nakon roadshow kampanje u svim većim gradovima Srbije, NTO u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama nastavlja promotivne aktivnosti i u drugim zemljama regiona. Već danas biće organizovana promocija turističke ponude Crne Gore na trgu u Bjeljini.

Promocija koja podrazumijeva susrete sa medijima, promotivne događaje na gradskim trgovima, nagradne igre, intervjue i gostovanja u medijima sa nacionalnom pokrivenošću, nastavlja se 31.maja u Banja Luci, a nakon toga, 2. juna, slijedi promocija u Sarajevu. Tokom juna, planirani su i susreti sa medijima u Prištini, Tirani i Skoplju.