18-10-2021

Turnir na Novom Beogradu: Rankoviću prvo mjesto u preciznom izbijanju

Boćari Maina učestvovali su na turniru koji je na Novom Beogradu održan u subotu i nedjelju povodom 25 godina postojanja istoimenog kluba. Na turniru su organizovana takmičenja u dvije discipline, a Tomislav Ranković donio je budvanskom klubu prvo mjesto u preciznom izbijanju.


Foto: Facebook/BK Maini

Pored dva sastava domaćina Novog Beograda i tima Maina učešće je uzelo još šest ekipa: Meljine (Crna Gora), kombinovani tim Vala i Meljina (Crna Gora), Vojvodina (Srbija), Kozara (Srbija) i Gornja Vrućica (Hrvatska).

Takmičenja su održana u disciplinama trojka i precizno izbijanje, a budvanski boćari imali su više uspjeha preciznom izbijanju.

Tomislav Ranković zauzeo je prvo mjesto sa 29 poena, drugi je bio Todorović iz Vala (15 poena), a treći Šarac iz Novog Beograda koji je sakupio 11 poena.

"Vratiti pehar za prvo mjesto sa takvog turnira je veliki uspjeh za naš klub, jer smo navikli naše članove da uvijek idemo na neku od medalja, tako da smo veoma zadovoljni", izjavio je Ranković za Radio Budva.

U disciplini trojka Maini su savladali Vojvodinu u prvom meču sa 10:4, da bi potom izgubili od Vala/Meljina rezultatom 13:1. U baražu, od budvanskih boćara bolja je bila Vojvodina - 10:5. Tim iz našeg grada nastupio je u sastavu: Tomislav Ranković, Dejan Krunić i Ali Rečep.

Prvo mjesto pripalo je Novom Beogradu I, drugo Valu/Meljinama. Njihov duel završen je rezultatom 13:4. U meču za treću poziciju Vojvodina je savladala Gornju Vrućicu identičnim rezultatom.


M.S.