23-10-2023

Turoperatori iz Francuske posjetili Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je predstavnike turoperatora iz Francuske, koji su u periodu od 17. do 21. oktobra boravili u našoj zemlji.


Foto: NTO CG

Riječ je o predstavnicima sedam značajnih turoperatora: Amatera, Namaste, Marco Vasco, Monde Authentique, Secrets de Voyages, Voyages Couture i mN’O, koji su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim, kulturnim i istorijskim znamenitostima Crne Gore.

Prema njihovim riječima, utisci su više nego pozitivni i sa oduševljenjem najavljuju ponovni dolazak u našu zemlju.
„Putovanje po Crnoj Gori je zaista predivno. Posjetili smo Žabljak, Crno jezero, a posebno me oduševio kanjon rijeke Tare koji je okružen šarenilom jesenskih boja i zvuk rijeke je bio tako opuštajući. Nakon toga smo se zaputili ka jugu i stigli do Bokokotorskog zaliva. Ima nešto posebno u tom tirkiznom moru i planinskim vrhovima”, poručila je Matilda Tirer ispred turoperatora Marko Vasko.

Tokom boravka u destinaciji, predstavnici francuskih turoperatora su pored Žabljaka i Kotora, obišli i Cetinje za koje kažu da je poput riznice bogate istorijske i kulturne baštine.

Predstavnik turoperatora Monde Authentique, Johan Čabert, ističe da je Crna Gora pravo mjesto za istraživače prirode i ljubitelje istorije.

„Posjetio sam mnogo nacionalnih parkova, ali me Durmitor posebno očarao. Pejzaži su veličanstveni. Visoki vrhovi koji okružuju Crno jezero, prostrane šume, raznolikost flore i faune su učinili ovo putovanje nezaboravnim”, kazao je Čabert.

Valerie Maljard ispred turoperatora Secrets de Voyages, istakla je da Crna Gora predstavlja idealnu destinaciju za Francuze.

„Ova zemlja ima mnogo toga da ponudi, od starih gradova, bogate istorije i kulture, ukusne hrane i vina, pa sve do nacionalnih parkova sa prelijepim pejzažima, rijekama, jezerima i planinama. Posebna prednost je što se brzo i lako stiže od sjevera do juga zemlje”, kazala je Maljard.

Oduševljenje nije krila ni predstavnica turoperatora Namaste, Lauren Bard, koja ističe da je impresionirana bogatstvom pejzaža koje posjeduje Crna Gora, ali i ljubaznošću njenih stanovnika.

Studijsku posjetu francuskih turoperatora podržali su: strateški partner NTO CG – nacionalna aviokompanija Er Montenegro, Nacionalni muzej Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalna turistička organizacija Cetinja, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Regent Porto Montenegro, Čedi i Casa del Mare Mediterraneo.