20-04-2023

U akciji „Maslina“ tri osobe lišene slobode u Budvi

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su danas u sradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i uz asistenciju pripadnika Posebne jedinice policije, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „Maslina“, koja je bila usmjerena na otkrivanje i suzbijanje ulične prodaje narkotika.


Foto: Uprava policije

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u ranim jutranjim časovima pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice policije su lišili slobode S.C. (31), P.A. (27) i L.A. (28), svi iz Budve, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija je pretrtresima danas pronašla i oduzela oko 54 grama kokaina, oko 5,2 kilograma marihuane i oko 130 grama amfetamina.
Ovom prilikom oduzeta su i četiri vozila, dva motocikla, pet mobilnih telefona, jedan tablet, dva pametna sata, sedam vaga za precizno mjerenje, uređaj za brojanje novčanica i novac u iznosu od oko 7.500 eura i 300 dolara", naveli su.


Foto: Uprava policije

Sumnja se da je oduzeta opojna droga bila namijenjenja tzv. uličnoj distribuciji narkotika, a da novac potiče od ove nelegalne aktivnosti.

"Policija je u prethodnom periodu protiv L.A. već podnijela jednu krivičnu prijavu zbog istog krivičnog djela, kada je kod njega u vozilu pronađeno oko 700 grama marihuane, manja količina kokaina, tablete ekstazija, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon i skoro 1.000 eura. U sklopu ovog predmeta, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva su još protiv dvije osobe podnijeli krivične prijave zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanja u promet opojnih droga, dok je 11 prekršajnih prijava podnijeto protiv 11 osoba zbog počinjenih prekršaja iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.