14-10-2021

U Budvi boravila ekipa NTV - jedne od najgledanijih ruskih televizija

Stari grad, predivna obala budvanske rivijere, autentična domaćinstva i interesantni specijaliteti u popularnim restoranima, koje neizostavno posjećuju i ruski turisti – pronaći će značajno mjesto u najnovijem serijalu emisije “Poedem, Poedim” jedne od najgledanijih ruskih televizija – NTV.

U Budvi boravila ekipa NTV - jedne od najgledanijih ruskih televizija | Radio Televizija Budva

Foto: NTO

Ekipa televizijskog kanala koji ima preko 54 miliona gledalaca na mjesečnom nivou, boravi u Crnoj Gori od 10. do 16. oktobra, a pored Budve kadrovi i razgovori se snimaju i u Baru,
Žabljaku i Kolašinu.

Emisija će biti posvećena crnogorskoj gastronomiji i kulturi, prirodnim ljepotama i neobičnim mjestima. Novinska ekipa “NTV” na čelu sa autorom emisije, poznatim TV licem, Federikom Arnaldijem boravi u Crnoj Gori od 10. do 16. oktobra, a kadrovi za emisiju snimaju se u Budvi, Baru, Žabljaku i Kolašinu.

U emisiji će poseban akcenat biti na specifičnostima lokalne kuhinje, ali i adrenalinskim aktivnostima poput raftinga na rijeci Tari, vožnje džipovima, obilaska kanjona Nevidio i drugih.

Autor emisije, Italijan Federiko Arnaldi kaže da je Crna Gora savršena destinacija za putovanje i da želi da gledaocima predstavi sve ono što možda još uvijek nisu otkrili u našoj zemlji.

“Ovo je drugi put da dolazim u Crnu Goru iz koje sam ponio lijepe uspomene o kojima sam razmišljao cijele godine. Ovih dana smo posjetili Budvu koja je na mene ostavila poseban utisak. Odmah sam osjetio atmosferu kao kod kuće, poznate slike, more, Stari grad Budva, uske uličice i sve drugo što toliko podsjeća na moju Italiju. Crna Gora me ponovo iznenadila i sada je vidim iz potpuno drugog ugla. Nisam zamišljao da može biti tako lijepa, vrhovi planina, žuti i narandžasti listovi na drveću, voda kristalno zelena, visoki mostovi, duboki kanjoni, nevjerovatan rafting na rijeci Tari, a sada se nalazimo u jednom predivnom hotelu, daleko od civilizacije,u netaknutoj divljoj prirodi. Ovo je savršena destinacija za putovanje i iznenađenjima nikad kraja“, kaže Arnaldi.

Emisija “Poedem, Poedim“ (Let’s Go, Let’s Eat), prikazuje se na kanalu “NTV” koji bilježi gledanost od preko 54 miliona na mjesečnom nivou.

Emisija je koncipirana tako da voditelj nastoji da na autentičan način prikaže gledaocima u Rusiji destinaciju kroz lokalnu hranu, atraktivne turističke lokacije i aktivnosti, ali i razgovore sa ljudima.

O popularnosti ove emisije govori i to što je u 2016.godini proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu “National Geographic Traveler Awards”.

Ruska televizija “NTV” je u februaru emitovala emisiju o Crnoj Gori, snimanu na području Boke Kotorske, Kolašina, Žabljaka, Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića i Njeguša. Emisija je samo na teritoriji Ruske Federacije prilikom prvog prikazivanja zabilježila gledanost od blizu 2 miliona, dok je na YouTube kanalu imala preko 45 000 pregleda.

Očekuje se da će nova epizoda “Poedem, Poedim“ (Let’s Go, Let’s Eat) koja se trenutno snima u Crnoj Gori privući veliku pažnju gledalaca kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Azerbejdžan, gdje “NTV” bilježi veliku gledanost.