07-06-2022

U Budvi održan prvi krug Prvenstva Crne Gore u ribolovu za juniore

U organizaciji Kluba sportskih ribolovaca "Širun" u nedjelju je organizan prvi krug Prvenstva Crne Gore u ribolovu za juniore. Učestvovalo je 12 klubova, odnosno 24 takmičara od 16 do 21 godine.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Predsjednik kluba Tihomir Fabris istakao je da je organizacija takmičenja bila na zavidnom nivou.

"Vrijeme je bilo dobro. Malo je bilo oblačno, ali to je sve pogodovalo ribolovu. Ovo je bio prvi krug takmičenja, sljedeći će biti u Ulcinju. Na kraju se zbrajaju bodovi iz prvog i drugog kluba i onda ćemo dobiti zvaničnog pobjednika", kazao je za "Polis" Fabris.

Vlado Vuković, predsjednik takmičarske komisije SSR, naglašava da je prvi dio takmičenja prošao u najboljem redu, te da nije bilo nepravilnosti. Kako kaže, interesovanje za ribolov kod omladine raste iz godine u godinu.

"Prije nekoliko godina bilo je samo pet čamaca, a sada osam. Bilježimo napredak u broju djece u ribolovu, što je nama pozitivno. Za dvije nedjelje domaćin je klub iz Ulcinja "Bojana". Po nekoj najavi biće 26 takmičera, jer neki nisu učestvovali u prvom krugu zbog zdravstvenih problema. Ta djeca teoretski jako teško mogu doći u borbu za medalju, ali samim tim što su najavili dolazak to je kao da su pobijedili", kazao je Vuković.

Član KSR Igalo Goran Boričić ostvario je najbolji rezultat u prvom dijelu prvenstva.

"Što se tiče ulova, zadovoljan sam. Vidjeli ste da je riba jako loša radila, bilo je takmičara koji nisu ulovili nijednu ribu. Poslije prvog slijedi drugi krug u Ulcinju, na kojem ćemo da vidimo ko je državni prvak", sumirao je utiske Boričić.

Drugi krug u Ulcinju zakazan je za dvije nedjelje, domaćin će biti KSR Bojana.


M.S.