19-08-2014

U Budvi oduzeti kokain i skank, osumnjičeni lišen slobode

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj su, zajedno sa službenicima CB Budva, lišili slobode R.K. (27) iz Nikšića, od kojeg su oduzeli skoro 50 grama kokaina i 1,6 kilograma skanka.

U Budvi oduzeti kokain i skank, osumnjičeni lišen slobode | Radio Televizija Budva

Naime, policijski službenici su juče, 18. avgusta 2014. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji je u Budvi koristio R.K.

Pretresom su pronađeni i oduzeti:
- dvije veće i četiri manje pvc kese sa kokainom ukupne bruto mase 43,7 grama;
- četiri veće pvc kese sa sadržajem marihuane tipa skank, ukupne bruto mase 1.591,2 grama;
- digitalna vaga za precizno mjerenje; i
- dva mobilna telefona i jedna SIM kartica.

Izvršen je i pretres vozila koje je koristio R.K, kojim su pronađene i izuzete još četiri manje pvc kese sa 7,7 grama skanka.

Preliminarna analiza oduzetih supstanci je potvrdila da se radi kokainu i skanku.

Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je R.K. imao namjeru da navedene opojne droge koje su oduzete stavi u promet, te da je u stanu koji je koristio u dužem periodu držao i prepakivao kokain i skank koje je potom prodavao na području Budve.

Oduzeti kokain i skank, kao i drugi predmeti, su upućeni u Forenzički centar radi detaljnih analiza.

Osumnjičeni R.K. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počino krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.