13-11-2023

U Budvi otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu za seniorke i seniore do 22 godine

Evropsko prvenstvo u boksu za seniorke i seniore do 22 godine svečano je otvoreno sinoć u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.


Foto: BSCG

Na šampionatu će učestvovati preko 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope koji dolaze u Crnu Goru da se bore za prestižne medalje. Crnu Goru na Evropskom prvenstvu predstavlja sedam takmičara: Bojana Gojković, Nina Radenović, Tomislav Đinovic, Luka Gačević, Đorđe Smolović, Petar Liješević i Nikola Lekić.

Nakon otvaranja, predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović istakao je da je za lokalnu samoupravo veliko zadovoljstvo da podrži organizaciju sportskih spektakla koji se bezmali broj puta dešavaju upravo u našem gradu.

"Nama je to čast i obaveza, jer se trudimo da podržavamo sport svake godine, posebno kada je riječ o boksu. Zahvaljujući našem klubu iz Budve, mislim da smo ostvarili veoma značajne rezultate, ne samo u Crnoj Gori i Evropi, već i u svijetu. Pravo je zadovoljstvo podržavati ove mlade ljude koji su ostavili pečat svog rada i Crne Gore širom svijeta. Ovom prilikom posebno želim da se zahvalim svim entuzijastima iz Bokserskog kluba "Budva", ali i predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore, Aleksandru Klemenku čiji entuzijazam nas je upravo doveo do još jednog prestižnog takmičenja na evropskom i svjetskom nivou", kazao je Jovanović.


Jovanović, Foto: Printscreen/BSCG

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Aleksandar Klemenko kazao je da su se u našem nacionalnom savezu već navikli da budu domaćini internacionalnih prvenstava, te da je po tom pitanju započeta dobra tradicija.


Klemenko, Foto: Printscreen/BSCG

"Ovo je bio poseban izazov jer je riječ o seniorskom uzrastu do 22 godine kada već počinju ozbiljni rezultati. Ja se nadam da će svi naši gosti biti zadovoljni i očekujemo medalje od naših boksera. Ambicije su nam porasle i mi sada bez medalje ne završavamo nijedno evropsko prvenstvo", naveo je Klemenko.

Zahvaljujući Svjetskoj bokserskoj federaciji i predsjedniku Umaru Kremljovu, obezbijeđen je i nagradni fond za učesnike u iznosu od 500 hiljada dolara. Osvajači zlatnih medalja dobiće po osam, srebrnih četiri, bronzanih po dvije, a četvrtfinalisti po hiljadu dolara.

Eliminacione borbe i polufinala na programu su u Budvi od 12. do 17. novembra, dok će se finalne borbe održati u Podgorici.