04-04-2023

U Budvi uhapšen osumnjičeni za trgovinu ljudima

Pripadnici policije su u Budvi lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo trgovina ljudima, saopšteno je iz Uprave policije.

U Budvi uhapšen osumnjičeni za trgovinu ljudima | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Naime, uhapšen je I.B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne ćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura.

Takođe, sumnja se da je I.B. zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve. Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu.

Protiv ovog lica i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju.