24-05-2023

U Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađen pištolj sa metkom u cijevi

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti u prazničnim danima i danima vikenda, ostvarili značajne rezultate na suzbijanju svih vidova kriminaliteta, ali i prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

U Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađen pištolj sa metkom u cijevi | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija

Naime, preduzimajući redovne kontrole učesnika u saobraćaju službenici interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Budva su pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.A. (41) iz Ulcinja, pronašli i oduzeli vatreno oružje pištolj marke „Unique“, kalibra 7,65 mm, sa pet komada municije u okviru i jednim u cijevi.

Takođe, od lica je privremeno oduzeto vozilo.
Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je lišen slobode, a u okviru izviđajnih radnji u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje V.A. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još osam komada municije kalibra 7,65 mm.

Osim toga, aktivnosti službenika na suzbijanju zoupotreba opojnih droga rezultirale su procesuiranjem jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i tri lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.
U četiri pojedinačne zapljene oduzeto je ukupno 2,2 grama opojne droge, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Preduzimajući dalje radnje na otkrivanju krivičnih djela iz ove oblasti, izvršena su dva pretresa računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja dogodile su se tri saobraćajne nezgode bez težih posljedica, a izvršeno je 320 kontrola lica i vozača, izdato 60 naloga za naplatu novčanih kazni, te je podnijeto 10 prekršajnih prijava i isključeno iz saobraćaja sedam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Naime, u prethodnom periodu nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu registrovana krivična djela koja bi sa aspekta društvene opasnosti izazvala veću uznemirenost i ugroženost građana, te se stanje bezbjednosti cijeni stabilnim i povoljnim, a policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva će i u narednom periodu preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se ostvarila maksimalna efikasnost u radu i održalo povoljno stanje bezbjednosti.