03-10-2023

U Budvi uskoro podzemni kontejneri

Komunalno preduzeće će u narednom periodu osposobiti nekoliko podzemnih kontejnera koji će poboljšati kvalitet života u gradu jer jedan podzemni kontejner mijenja 10 malih po zapremini i količini otpada koji može da primi, a istovremeno sprječava curenje iz kontejnera i izletanje mobilijara usljed nevremena.


Foto: Arhiva/Komunalno Budva

PR menadžer JP Komunalnog Budva Aleksandra Rajković je ljetnju turističku sezonu ocijenila za Polis kao veoma uspješnu govoreći o rezultatima koje je ostvarilo Komunalno preduzeće. Međutim, kao ističe tokom ljeta su se suočavali sa brojnim izazovima kao što su nedostatak radne snage ali i nesavjesno ponašanje kako sugrađana, tako i turista. Za naredni period najavljuje nove projekte, a u planu je i osposobljavanje deponije kabaskog otpada na Brajićima.


Aleksandra Rajković, Foto: Printscreen/RTV Budva

"U planu je osposobljavanje nekoliko kontejnera na više lokacija, što će doprinijeti kvalitetu života u Budvi, u smislu da jedan taj kontejner mijenja deset malih kontejnera prema zapremini odnosno količini optada koje može da primi. Izbjeći će se curenje iz kontejnera, izlijetanje mobilijara usled jakog nevremena, tako da je to nešto što je pun pogodak za naš grad. Takođe, u planu imamo kao što sam i ranije govorila osposobljavanje deponije kabastog optada na teritoriji opštine Budva koje će se vjerovatno naći na Brajićima i to će mnogo doprinijeti kvalitetu života, kao i kvalitetu rada naše radne jedinice Čistoća. Ukoliko budemo u mogućnosti napravićemo dopunu naše mehanizacije odnosno malih auto smećara ili malih kanterica koje su pogodne za uzane ulice", istakla je ona.

Što se tiče ostalih aktivnosti Komunalnog preduzeća u narednom periodu nastavljaju sa redovnim i svakodnevnim aktivnostima, zaključuje Rajković.


D.Č.